hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata

gherla politist local dirijeaza circulatia

Polițist local cu inițiativă: s-a apucat să dirijeze circulația la noile semafoare, pentru a reduce cozile de mașini – VIDEO

La doar o zi de când s-au pus în funcțiune semafoarele din intersecția de la liceul Petru Maior din Gherla, circulația auto pare să dea da mari bătăi de cap șoferilor, care așteaptă în cozi cum nu s-au văzut înainte.

Un șofer a povestit că vineri dimineață, cu puțin timp înainte de ora 8, a stat într-o coadă de mașini lungă până la cimitirul de lângă Penitenciar.

În cealaltă parte, spre primărie, a fost tot coadă. Un alt șofer a relatat că la orele amiezii, coloana de mașini ajungea până la parcarea de taxiuri din centrul orașului.

Concluziile după activarea noilor semafoare nu par a fi dintre cele mai bune, iar zecile de comentarii lăsate de șoferi pe rețelele de socializare, unele de-a dreptul virulente, confirmă că situația nu e roz deloc. Un șofer chiar a anunțat, mai în glumă, mai în serios, că vine cu un flex să rezolve problema semafoarelor care mai mult încurcă.

O situație aparte a apărut după ce s-a lăsat seara. În intersecția de lângă liceu și-a făcut apariția o mașină de la Poliția Locală, iar un polițist local s-a apucat să dirijeze circulația, cu un fluier în gură.

Mai mulți cititori au semnalat faptul că circulația auto este dirijată de un polițist local, situație confirmată la fața locului.

Întrebat despre acesta misiune, șeful Poliției Locale Gherla, Ioan Georgiu, a declarat că nu are cunoștință despre așa ceva și nici nu a dat vreun ordin subordonaților să dirijeze circulația în intersecția respectivă.

Nici Poliția Municipiului Gherla nu a putut da detalii despre polițistul local care dirija circulația. Purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Traian Morar, a explicat că polițiștii locali pot dirija circulația doar dacă au atribuții în acest sens, în urma unui curs de perfecționare pe linie rutieră.

În cele din urmă, misterul s-a lămurit. Polițistul local s-a justificat că a intervenit pentru a reduce cozile de mașini. „Am vrut să fac un bine”, a explicat el.

ACTUALIZARE

Polițistul local care a dirijat circulația în intersecție a declarat ulterior că vineri,  în jurul orei 17,30 a fost solicitat pe telefonul de serviciu de către ofițerul de serviciu de la Poliția Municipiului Gherla să coordoneze traficul autovehiculelor la liceul Petru Maior, întrucât polițiștii de la Gherla ar fi fost mobilizați la un accident la Nima. „Am cursul rutier făcut din anul 2015 și am acționat în urma solicitării de la poliția națională”, a mai spus polițistul local. „Am stat în intersecție aproximativ 45-50 de minute și când s-au format cozi, am ieșit si am dirijat circulația până cand aceasta a decurs normal”.

Potrivit unor informații neoficiale de la Poliția Gherla, s-ar fi făcut o solicitare către Poliția Locală de a fi prezentă la semafor, dar nu de a dirjia circulația. In ce privește accidentul rutier de la Nima, acesta a avut loc în jurul orei 13, cu peste 4 ore înainte de apariția Poliției Locale la intersecție.

video în continuare

Semafoarele de la liceul Petru Maior au fost pornite – cum se mișcă mașinile – VIDEO

sus(6)jos(48)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

7 comentarii

 1. Initiativa care ar trebui sanctionata si nu laudata, sau uitata, deoarece a pus atat propia lui viata in pericol cat si a soferilor.Acest “politist local” ex “gardian public” Nu are deloc cunoastinte sau intruire in acest sens, deci ar trebui sa ii fie recitita putin FISA POSTULUI, cu responsabilitatiile sale. Altfel se pare ca oricine poate lua o vesta o casca si incepe in a dirija circulatia. O initiativa pozitiva insemna dupa parerea mea contactarea la 112 a politiei privind problema aparuta in trafic, si NU depasirea de responsabilitati.

  sus(33)sus(8)
 2. Era mai bine de îl lovea unu. Bine ca simplele atribuții nu le fac. Autogara plina de mașini parcate pe carosabil, strada florilor pe banda de bicicliști plina ca parcare. Mașini abandonate în tot orașul în parcări. Țiganii cu căruțele în oraș. Ei în parcare la kaufland, plimbare în parc, țigară în autogara la cafea. Dar la '' datorie'' din simplul fapt ca asa a simțit ca trebuie sa facă. Halal...

  sus(41)sus(6)
  • CIOBANEEE!!!

   In primul rand pista de biciclete a fost o idee proasta, chiar si atunci cand e libera biciclistii tot pe drum circula si in al doilea rand unde ai vrea dumneata sa-si parcheze soferii masinile?Asa ca vezi-ti de oile tale!

   sus(20)sus(38)
   • Cioban îmi e numele, ghinionul vieții. Dar se pare ca după răspunsul tău ai demonstrat ca tu ești de meserie cioban. Asa e, unii ca dumneata ar merge cu mașina pana în kaufland. Ideea nu era proasta pentru mulți bicicliști. Dar păcat ca unii ciobani ca dumneata nu știu semnul de pista de bicicliști și parchează acolo crezând ca e semnul de parcare . Într-adevăr semnele pot fi ușor confundate, la stana sunt semne? Ca vad ca sunteți de meserie.

    sus(31)sus(17)
 3. ... un poliţist, fie şi local, are ,,obligaţia'' de a face... bine... omu', asta a făcut... cum a ştiut el şi cu dotările pe care le are... cei care îl criticaţi nu ţineţi cont că, doar conoaşteţi culorile semaforului nu şi semnificaţia lor... despre parcări şi piste de biciclete, nici atât... no... baston are... pupaţi... şi, DA! ... a făcut ce trebuie... poate va salva şi viaţa unui om... poate char pe prostul cu atitudine critică şi pretinse cunoştinţe de legislaţie... şi asta, tot fără să aibă doctorat... în medicină...
  Felicitări domnule... oricine ai fi... să-ţi dea Dumnezeu sănătate!... minte, văd că ai!...

  sus(23)sus(21)
  • Orice om are obligatia de a “face bine” insa aici nu are nimic de a face cu asta.Sau doar daca are omul asteptarii de promovare si nu stia cum sa se faca remarcat.Bravo a reusit.Insa nu pozitiv, sau poate dupa parerea dumneavoastra ca antreprenor, faptul ca angajatul face de toate in interesul persoanei conducatore in ideea in care portarul din primarie, devine menajera, secretara bucatar, si primarul bossulica pe oras e perfect.Insa lucruriile nu stau asa.Nu poti face ceva in care Nu detii calificare si sa sustii ca ai facut o treaba buna.

   sus(21)sus(6)

Lasă un răspuns