taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla vindecare tratament terapeut terapie bowen gherla dej cluj locuri de munca angajare gherla dej cluj supercom sofer muncitor
demolare panou electoral usrg herla

Un panou electoral USR pus la pământ cu excavatorul – VIDEO

Oficial încă nu a început campania electorală la Gherla pentru alegerile locale, dar au apărut primele probleme. Un panou electoral amplasat la șoseaua principală a fost demolat.

S-a întâmplat în dimineața zilei de vineri, 31 iulie, în apropiere de noul sens giratoriu de pe strada Clujului. Un excavator a pus la pământ stâlpul pe care se afla panoul.

Un trecător aflat în apropiere la momentul respectiv a filmat momentul.

video în continuare

„Este trist şi supărător să vedem aşa ceva, mai ales în condiţiile în care acel panou a fost recondiționat, curățat și vopsit de noi, iar fiecare leu investit de USR Gherla în campanie vine din buzunarul membrilor şi nu din sponsorizări sau de la stat”, spun cei de la USR Gherla.

Aceștia au precizat că anterior, cu o zi înainte, au fost contactați din partea Primăriei, pentru a fi informaţi că urmează înlăturarea panoului respectiv, cu motivația că amplasarea nu este potrivită și că se reduce vizibilitatea în noul sens giratoriu. „Nu s-a invocat niciun temei legal concret, nu s-a emis niciun preaviz, nu s-au dat explicaţii suplimentare dincolo de faptul că trebuie făcut acum, urgent. Iar înştiinţarea aceasta a fost una neoficială, telefonică. Nu există o hârtie care să ateste demolarea”.

USR Gherla spune că din punctul lor de vedere, totul a fost făcut legal. „Avem un contract de comodat cu proprietarul panoului şi un contract cu prestatorul serviciilor de afişare. Proprietarul are la rândul lui contract cu autoritățile şi chitanţele care dovedesc că plăteşte anual la Primărie, o taxă de afişaj. Deci ilegalitatea panoului iese din discuție, dacă se încasează de zeci de ani bani pentru el. O modificare majoră la drum, cum este construirea unui sens giratoriu, poate fi un motiv întemeiat pentru o astfel de intervenţie, însă e greu să credem că doar în seara dinaintea recepţiei s-a constatat că acel semn încurca circulaţia! Legal vorbind, orice intervenţie de acest gen, fie că e mutare sau demolare, trebuia anunţată cu cel puţin 30 de zile înainte. De asemenea, construcţiile care există de mai mult de 5 ani, intra în legalitate chiar dacă ridicarea iniţială s-a făcut altfel, iar acest panou se află era acolo de mai bine de 20 de ani. Practic el nu a încurcat pe nimeni până acum, când s-a constatat că nu mai poate rămâne în picioare”.

Cei de la USR spun că li s-a propus o relocare a panoului, într-o poziţie care nu incurcă circulaţia. „Spre dezamăgirea noastră, am aflat ulterior ca panoul a fost dus la fier vechi, ceea ce demonstrează că nici măcar nu s-a avut în vedere cu adevărat opţiunea relocării. Acum suntem în situaţia în care am pierdut un serviciu pentru care am plătit, iar un proprietar şi-a pierdut bunul. Nimeni nu e de vină, dar cei care sunt de bună credinţă suferă. Mai avem un astfel de panou electoral la șoseaua principală, speram că măcar acesta să rămână în picioare”.

Reprezentanții USR Gherla spun că proprietarul panoului îşi rezerva dreptul de a acţiona în judecată vinovaţii, iar la proces, USR ar putea fi parte vătămată.

Primăria Gherla: „Nu am demontat și nu am dispus demontarea panourilor de la sensul giratoriu”

sus(39)jos(143)

1 comentariu

Lasă un răspuns