taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla locuri de munca gherla dej cluj mariflor muncitor locuri de munca gherla dej cluj mobila montaj outlet locuri de munca gherla dej cluj mecanic alis electrician chirie garsoniera vanzare auto
sedinta gherla consiliul local

Un nou consilier local a depus jurământul, discuții la angajarea unei firme de avocatură în cazul străzilor cu piatră cubică

Începând de luni în consiliul local a intrat un nou membru, după ce un consilier PACT, formațiune care a fuzionat între timp cu PNL, și-a dat demisia.

Noul consilier este Tofan Andrei (34 de ani), care în cadrul ședinței extraordinare care a avut loc luni dimineața de la ora 8 la sediul primăriei din Gherla, a depus jurământul.

Validarea noului mandat a fost făcută prin votul consilierilor prezenți la ședință.

Un alt punct pe ordinea de zi a fost un proiect de hotărâre privind achiziționarea de servicii juridice de consultanță-asistență și/sau reprezentare pentru apărarea intereselor Municipiului Gherla în relația cu firma Construct Perom srl, cea care a executat lucrări de modernizare cu piatră cubică pe strada Armenească și Ștefan cel Mare.

La discuții, consilierul Rotar Izabella a întrebat care este graba pentru acest proiect, atât timp cât contractul expiră abia în luna august și în momentul de față nu există un proces deschis. Din partea administrației locale s-a răspuns că s-au făcut două adrese către firma executantă a lucrării, la care s-a primit un răspuns în care se sugerează că lucrarea ar trebui reproiectată și licitată din nou. Este vorba despre realizarea trotuarelor pe strada Ștefan cel Mare parțial din asfalt, parțial cu piatră cubică, conform avizului primit de la comisia de la Cluj, dar și despre aspecte legate de colectarea apelor pluviale.

„Avem un consilier juridic, nu poate face față pentru notificari și adrese? Ar trebui să poată. Nu mi se pare corect, e absurd să angajăm o firmă de consultanță, cât timp avem jurist în primărie. Mi se părea normal să vină persoana respectivă la ședință, să putem discuta, să putem pune întrebări”, a spus consiliera UDMR.

La rândul său, consilierul Vasile Băgăcean a ridicat problema valorii garanției lucrării și i s-a răspuns că este de 10% din valoarea contractului, de 20 de miliarde de lei vechi. „Constructorul să suporte consecințele!”, a cerut consilierul.

Consilierul Claudia Ielcean a apreciat că juristul primăriei „nu poate face față unei armate de juriști și avocați”. De aceeași părere a fost și consilierul Marius Mureșan. „Este o lucrare proiectată greșit, are și administrația locală o vină. Să nu ne trezim că trebuie să plătim pagube mari, avem și noi o culpă. Trebuie să ne apere avocați foarte pregătiți. Să nu ne judecăm 10 ani”.

Consilierul Tamas Juhos a cerut detalii privind valoarea contractului cu firma de avocatură și i s-a răspuns că este o estimare de 5.000 de lei, cuprinzând adrese și notificări până la faza de instanță.

„Este vorba despre notificări și adrese, dacă nu le poate face juristul primăriei, să-și dea demisia”, a spus Rotar Izabella.

Supus la vot, proiectul de hotărâre a fost adoptat, cu 11 voturi pentru și 2 abțineri.

audio: înregistrarea ședinței de consiliu local

foto: Facebook / PACT Gherla

 

sus(5)jos(12)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

3 comentarii

  1. Toți se gândesc că 5000 de lei nu e o avere , dar sa nu creadă cumva că cel care oferă suport juridic răspunde pentru nereușită - ce e sigur e că de obicei se alege cu o sumă și mai mare , iar dacă valoarea litigiului e mare se mai întâmplă să joace la două capete - o specialitate în care și juriștii unor instituții sunt experți . Cam asta e situația și de aici pe bună dreptate la cum se mișcă lucrurile e clar că pe cale juridică , indiferent dacă e cu jurist sau avocat am cam " julit-o " cu infrastructura - august 2021 poate.. Da - între timp juristul ia salar cat 100m² de asfalt pe lună și năzuiește la o promovare - funcție , să mai aducă pe cineva în aparatul primărie - e greu pentru el spre deosebire de alții are săracu termene ... Mai vin și alegeri locale și dacă primarul se alege într-un tur se poate ca primăria să meargă cu frâna de mână trasă încă 4 ani - adică nici nu o sa putem să schimbăm tusa cu junghiu .
    Cine pierde se cam intuiește , în rest dacă s-ar câștigă un leu/înjurătură la cum arată orașul ar fi bani de metrou , așa de o stație bag singur într-un an .

    sus(20)sus(0)
    • S-a incheiat un contract doar pentru asistenta juridica pana la faza de proces de 5000ron/ luna, ceea ce presupune intocmirea de adrese si notificari - pana la faza de proces, o suma dubla fata de cea reala de pe piata. Firme de avocatura cu nume grele pentru consultanta percep un onorariu de cel mult 2500- 3000 ron( sursa exacta, verificata). Juristul dintr-o primarie , platit din bani publici, ar trebui sa poata face fata unor notificari si adrese, acest lucru se invata in anul trei din facultate. Mai mult ca sigur, in cazul ,, comunei"Gherla se va ajunge la proces cu executantul, dar pana la expirarea contractului, adica luna august 2020, de ce mama dracului, ma iertati nu poate face fata un jurist la niste notificari si adrese, ca doar din banii contribuabililor e platit,sau nu?! A.. si ar mai o chestie interesanta, de ce nu s-a facut un studiu pe piata inainte de angajarea acestei firme?! Cine este sau cine sunt persoanele care sunt direct interesate de acest contract pe repede inainte?! Cine a facut, cand aceasta recomandare mult prea directa?! Cand s-a semnat contractul?!.....

      sus(22)sus(0)

Lasă un răspuns