nunta gherla angela rusu sala crystal ballroom dej cluj

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata banca cooperatista alianta cluj gherla credit dobanda iclod bobalna dej pub vanzare vintage gherla locuri de munca gherla contabil mariflor dej cluj locuri de munca gherla dej cluj sala jocuri operator sloturi

gherla indicator ruginit

Un indicator ruginit și două poduri ciuruite, amintiri de neuitat la ieșirea din Gherla. Poate trece domnu’ Tișe cu Merțanu – FOTO

Singurul obstacol în calea uitării e amintirea, ia uite ce frumos zicea un anonim mai șugubeț. Așa e și la Gherla. Când pleci din oraș și o iei spre Fizeșu Gherlii, vezi două poduri de piatră, ciuruite de vremurile aspre, dar și o tablă îndoită și ruginită pe care încă se mai vede că scrie „Gherla”. Dacă le-ai observat, ai șanse mari să îți bântuiască gândurile o bună bucată de vreme.

Călătorului îi șade bine cu amintirile

Șoferind spre Fizeș, cu tabla ruginită memorată pe retină, călătorii s-ar trezi că fredonează pe celebrele versuri „Amintirile mă chinuiesc, amintirile mă zăpăcesc”. Nici nu se gândeau 3rei Sud Est, când au lansat mega hitul de la sfârșitul mileniului trecut, că versurile lor vor avea semnificații nebănuite, chiar și după 20 de ani.

Care e treaba cu podurile și tabla ruginită? Podurile, cum le-or fi făcut niște harnici muncitori pe vremea lui Ceaușescu, așa au rămas. Ploi, furtuni, vijelii, au trecut toate peste ele. Le-au mai lovit și niște mașini, e drept, cert e că acum sunt praf și pulbere. Iar dacă vreun călător neatent face un pas greșit, are șanse să facă cunoștință cu apa frumos curgătoare și tulbure de peturi, a Văii Fizeșului.

pod gherla nicula

Dragoste cu năbădăi

Cititorului nu-i e greu să își amintească veselia generală din campaniile electorale, când frumoșii, zambitorii, amabilii, elegantii candidați, se cer, în gura mare, să-i lăsăm pe ei să ne rezolve toate necazurile. „Vă facem! Vă dregem! Vă iubim! Veniți cu noi! Noi suntem cei mai buni! Ca noi nu mai e nimeni! Noi te facem fericit!„. Adevărate declarații de dragoste, care cer un mariaj pe termen cât mai lung.

Numai că, pe măsură ce trece timpul, oamenii pricep că marea campanie electorală este de fapt marea campanie de abureală. Dovada stă la tot pasul. Prea târziu, dacă vrei sa bagi divorț, să ieși din această relație care te copleșește de-a dreptul, nu se mai poate.

În urmă cu câțiva ani, drumul de la ieșirea din Gherla spre Fizeșu Gherlii a fost dat în administrare de primăria Gherla către Consiliul Județean. Adică mai pe înțelesul tuturor, să se ocupe băieții cu bani mai mulți, de la Cluj, de șoseaua noastră, cu asfaltare, poduri, indicatoare, ce-or mai fi pe-acolo.

A urmat cea mai proastă telenovelă filmată vreodată: contracte cu firme care mai mult s-au făcut că lucrează, apoi s-au dat dispărute, au mai apărut prin săli de tribunale, au venit alte firme, alte contracte, alți bani, din nou gropi, peticiri, cârpeli, o întreagă desfătare.

Cu chiu, cu vai, drumul a fost asfaltat. De cele două poduri de la intersecția cu soseaua spre Nicula, distruse în timp, nu s-a atins nimeni, de parcă erau ciumate. E greu de zis acum dacă trebuiau și astea reparate de firmele care au făcut drumul. Nu e o noutate că responsabilii au marele dar de a ține contractele cât mai ascunse de ochii neavizaților, la fel cum știu să iasă cât mai în față când e ceva de fălit.

Cine e di vină?

Nu treci bine de podurile știrbe, că vezi tăblia care îți arată că ai ieșit din marele municipiu Gherla. Tabla o fi tot de pe vremea lui Nea Ceașcă și sinistra sa soție. Pe vremea lor, sigur arăta mai bine. Acum e îndoită, ruginită, vai de capul ei.

Dacă pe tablă scrie „Gherla”, logic ar fi că pentru ea să răspundă primăria Gherla. O să zică că nu, că nu ea! Alții, consiliul județean, drumurile naționale, oricine altcineva! OK, dar nu aveți telefoane? Sunați, măi, flăcăi, să vină să pună o tablă ca lumea.

Cât să coste una bucată tablă nouă? Vreo 50 lei? Hai, 100, cu tot cu comisioane? Facem o chetă, să adunăm banii ăștia, poate se ocupă cineva și de mărunțișul ăsta, care arată de fapt cât de gospodari sunt minunații care ne conduc.

Până una-alta, primăria Gherla a găsit soluția salvatoare. Visează frumos, că vrea să facă panouri la intrarea în oraș de vreo 1 miliard de lei vechi, ditamai monumente. Asta probabil ca să sugereze turiștilor că si podurile ciuruite de care ziceam mai adineauri sunt și ele ceva monumente, istorice de-a dreptul!

Sunt șofer pe Mercedes

La doi pași mai încolo, e drumul spre Nicula. După ani de zile de chinuri, acum că arată bine, Consiliul Județean Cluj și-a pus urgent panou personalizat la intrare, să știe lumea cine l-a asfaltat, să nu rămână proastă.

Asta de parcă a venit vreun consilier județean, sau chiar șeful mare, cu bani de-acasă ca să repare drumul, să aibă dreptul să-și pună „eticheta” pe el. Doar tot din banii oamenilor e făcut, din taxe și impozite. Dacă Consiliului Județean îi plac așa de mult panourile, poate îl observă pe cel ruginit, la câțiva metri depărtare.

drum cluj nicula consiliul judetean

La un așa panou minunat (foto sus), ne putem aștepta ca de Sfânta Maria, peste o lună de zile, să vină să-și facă un selfie lângă el chiar președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe. Ne-a șoptit o păsărică, care i-a citit declaratia de avere pe 2017, că anul trecut și-a luat Mercedes Benz. Apoi să vezi tu like-uri! Dedicația e pregătită.

Mioriță laie

Resemnați ca ciobanul din Miorița, nu ne rămâne decât să cântăm. Ori să fluierăm a pagubă. In ce priveste podurile de la ieșirea din oraș, pe care nu vrea nimeni să le bage în seamă, la astea trebuie să schimbăm repertoriul muzical. După ce le vezi pe astea, îți vine să cânți melodia de la grădiniță, aia tristă, cu „podul de piatră s-a dărâmat”.

pod nicula gherla

sus(28)jos(4)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns