taxi gherla telefon
mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon excavator gherla dej cluj
scoala 1 gherla parinti inscriere

Un grup de părinți VOR PETRECE NOAPTEA în fața Scolii Nr. 1 – pentru ce au făcut tabel de ordine

Miercuri dimineață a început să se adune lumea în fața Școlii Nr. 1 de pe strada Liviu Rebreanu. Îmbrăcăți bine, pentru că afară încă este rece, oamenii se pregătesc să petreacă o noapte lungă.

Motivul este înscrierea copiilor lor la singura clasă „Step by Step”. Cu toții au aflat că această clasa are parte de cadre didactice de calitate și că, dacă reușesc să îi înscrie în această clasă, copiii vor veni acasă cu lecțiile gata făcute.

Clasa respectivă are 25 de locuri pentru anul școlar viitor și nimeni nu vrea să rateze ocazia. Pe lângă această clasă, la Școala Nr. 1 mai sunt alte două clase tradiționale, cu un total de 50 de locuri, la care se pot înscrie copii din zona arondată.

Ce s-a întâmplat în anii trecuți

Reprezentanții Școlii Gimnaziale Nr. 1 spun că în anii trecuți au fost onorate toate solicitările pentru clasa „Step By Step”. În 2017 au fost inițial 25 de solicitări, apoi s-au mai înscris copii, iar ca urmare s-a cerut și s-a obținut de la Inspectoratul Școlar Județean Cluj o suplimentare de 5 locuri. Cu toate acestea, în prezent în clasa a II-a au mai rămas doar 23 de copii.

Cei care au întrebat de ce nu se înființează două clase „Step by Step” au putut afla că etapa de angajare a personalului didactic a început deja, iar dacă cumva nu s-ar ocupa cele două clase, există riscul să se angajeze un învățător care să nu aibă clasă.

Cu noaptea în cap pentru un loc la „Step by Step”

Dacă anul trecut, părinții care au vrut să fie siguri că prind un loc la clasa Step by Step au venit la școală în prima zi de înscrieri pe la orele 5-6 dimineața, anul acesta în jur de 25 de oameni au fost prezenți chiar cu 24 de ore înainte.

Părinții s-au organizat, în mod civilizat și au întocmit un tabel cu ordinea sosirii, astfel încât joi dimineață la ora 8, când încep înscrierile, accesul să se facă în ordinea de pe tabel. La orele amiezii, pe tabelul respectiv erau trecute deja 23 de persoane.

Chiar daca s-au înscris pe tabel, pentru siguranță toți intenționează să rămână în parculețul din fața școlii până dimineață când încep înscrierile. Cei mai organizați vor face cu schimbul.

Au existat și suspiciuni din partea unora că deja au fost depuse dosare, dar s-au dat asigurări că nu este cazul. Dacă solicitările depășesc numărul de locuri, școala va cere suplimentare de la inspectorat.

Înscrierile se pot face și online, pe site-ul Ministerului Educației, însă dosarele de înscriere se pot valida doar la secretariatul școlii.

Pentru învățământul primar în limba română, în anul școlar 2018-2019 va funcționa la Gherla o clasă „Step By Step” și alte două clase tradiționale cu 50 de locuri la Școala Nr 1. Vor fi patru clase tradiționale cu 100 de locuri la Liceul „Ana Ipătescu” și încă o clasă „Step by Step” cu 25 de locuri, la liceul cu predare în limba maghiară.

Arondarea copiilor la școli

La liceul Ana Ipătescu sunt arondati copiii cu domiciliul pe Aleea Stăruinţei, străzile Alexandru Vlahuţă, Apei, Aurel Vlaicu, Călăraşi,Câmpului, Cartier Băiţa, Cartier Hăşdate, Cartier Silivaş, Clujului, Codrului, Dumbravei (între Izvorului şi Livezii), Fabricii, Aleea Fagului, Aleea Frasinului, Gârlei, Gelu, Gheorghe Doja, Grădinarilor, Hăşdăţîi, Horea, Livezii, Aleea Mesteacănului, Nicolae Bălcescu, Parcului, Peste apă (Luncii), Primăverii, Salcâmilor, Sfântu Anton, Stejarului, Theodor Speranţia, Tudor Vladimirescu, 1 Decembrie 1918, 16 Februarie, Zorilor, Iazului, Tineretului, Suto Gyorgy, Grădinii, Depozitelor, Ioan Alexi, Dunării, Viorelelor, Tulian, Magnoliei, Nuferilor, Ghioceilor, Aleea Zambilei, Timișului, Barcăului, Tisei, Mureșului, Oltului, Cernei, Arieșului, Zorilor, PUZ Hășdății, PUZ Apei.

La Școala Nr 1, pentru cele două clase tradiționale sunt arondate străzile 1 Mai, Abatorului, Aleea Brazilor, Andrei Mureșanu, Armenească, Bobâlna, Castanilor, Cetății, Ciocârliei, Cloșca, Crișan, Crinului, Dejului, Dragoș Vodă, Dumbravei (de la intersecția Izvorului, până la Liviu Rebreanu), Dumitru Corbea, Duzilor, Emil Precup, Emil Racoviță, Fermei, Fierarilor, Fizeșului, Florilor, Gării, George Barițiu, George Coșbuc, George Enescu, Izvorului, Liliacului, Liviu Rebreanu, Luntrașilor, Mihai Viteazul, Mintiului, Morii, Moților, Pajistei, Pescarilor, Piața Libertății, Piața Unirii, Plopilor, Plugarilor, Reformei, Romană, Salciei, St.O.Iosif, Ștefan Cel Mare, Teilor, Trandafilor, Vasile Alecsandri, Vasile Lucaciu, Victoriei. Pentru clasa Step by Step nu există circumscripție, la fel la liceul cu predare în limba maghiară.

Părinții petrec noaptea în fața școlii pentru a înscrie copiii – stau in frig până dimineață, să nu rateze cea mai bună clasă – VIDEO

Incepe înscrierea copiilor în învăţământul primar – calendarul înscrierilor

sus(7)jos(2)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon apartament chirie gherla

Lasă un răspuns