taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
gama optic gherla ochelari rabla oftalmologie analize medicale dej cluj
apartament vanzare gherla
apartament vanzare gherla
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla angajare infirmiera camin varstnici rebeca santioana taga gherla cluj creare site web gherla dej cluj
fermier vaci taga cluj

Un fermier din Țaga obține 40 de litri de lapte de la o vacă pe zi. Cum a reușit

Romi Oșorhean este un fermier din Țaga care obține producții de lapte foarte frumoase de la vacile sale.

Are în prezent 70 de capete, dintre care 35 vaci cu lapte, vaci mame și tineret până la vârsta de 2 ani. Și-a dorit dintotdeauna să aibă vaci cu valoare genetică mare. După ani de zile, cu investiții în animale tinere și tauri de performanță, cu ajutorul specialiștilor, a reușit să obțină producții care îi pot face pe mulți invidioși.

De la 16-17 litri pe zi, a ajuns la la 28 de litri de la prima fătare a vacilor din rasa Bălțata Românească, folosind tauri din rasa Bălțata Germană (Flekvieh).

Omul are multe vaci valoroase, însă una le depășește pe toate. Aceasta dă 40 de litri de lapte pe zi. La acest nivel vrea să le aducă acum și pe celelalte.

Vacile pășunează pe 40 de hectare, iar pentru a crește sănătatea și productivitatea animalelor, fermierul le hrănește cu un mix de cereale, în care a introdus ovăzul.

Secretele reușitei de la ferma din Țaga sunt mult mai multe, iar o parte dintre ele au fost dezvăluite pentru agrointel.ro.

foto: agrointel.ro

sus(24)jos(0)
apollo livada mobila angajare muncitor angajare sofer tir gherla dej cluj

Faci un comentariu sau dai un răspuns?