gama optic ochelari gherla magazin service dej cluj
irrom fabrica calorifere iclod fundatura locuri de munca angajare sudor stivuitorist sef schimb dej cluj
mariflor gherla fabrica angajare inginer sofer muncitor sofer vanzator dej cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj asociatia pro vita cabinet veterinar gherla medic telefon
detinut puscarie gratii celula

Un deținut din Penitenciarul Gherla a încercat să se sinucidă

Un deținut a încercat să se sinucidă duminică, la Penitenciarul Gherla.

Potrivit instituției de detenție, în data de 11 februarie 2024, în jurul orei 12.20, cu ocazia servirii mesei de prânz, la camera de deţinere E5.7, agentul supraveghetor a fost alertat de un deţinut, despre faptul că deţinutul S.V. I. a încercat să se sinucidă prin spânzurare, cu un şiret din material textil în baia camerei de deţinere.

La faţa locului s-au deplasat imediat personalul medical, personal sosit în sprijin, şeful de tură, membrii EOS şi au început manevrele de resuscitare, timp în care şeful de tură a apelat SNUAU.

În acelaşi timp, efectivul de deţinuţi a fost relocat la altă camera şi a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. Ulterior au fost prezentaţi la cabinetul medical unde s-a constatat că nu prezentau urme de violenţă.

În jurul orei 12.40, echipajul din cadrul Serviciului de Ambulanţă Gherla a preluat manevrele de resuscitare. Deținutul a fost stabilizat, iar apoi a fost transportat la Unitatea Primiri Urgenţe Cluj-Napoca, unde a rămas internat în cadrul secţiei de terapie intensivă. Ulterior a fost transferat la Spitalul Municipal Dej, unde se află şi în prezent.

Conform procedurilor în vigoare, o echipă din cadrul Poliţiei Municipiului Gherla – Serviciul Criminalistic, s-a prezentat la faţa locului, în jurul orei 14.55, în vederea efectuării de cercetări. După finalizarea procedurilor, au dat acordul pentru repopularea camerei de deţinere.

Au fost informați despre cele întâmplate judecătorul de supraveghere al privării de libertate şi aparţinătorii deţinutului.

Acesta se afla sub tratament medicamentos conform patologiei sale. Ultiam dată a fost consultat pe 9 februarie, când avea o atitudine bună şi cooperantă, fără a fi identificate riscuri majore, sens în care nu s-au impus alte măsuri de protecţie.

„Conducerea Penitenciarului Gherla îşi exprimă regretul pentru astfel de evenimente şi menţine o strânsă comunicare cu membrii familiei deţinutului, oferindu-le toate informaţiile necesare”, a mai transmis instituția.

ACTUALIZARE

Deținutul respectiv a decedat ulterior, la Spitalul Penitenciar Dej.

foto: arhiva

fotografi video evenimente nunta botez majorat gherla dej cluj tractari gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns