taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla

Un deținut a evadat din penitenciarul Craiova, era condamnat pentru omor

S-a dat alarma vineri dimineață la Penitenciarul din Craiova, după ce un deținut a evadat.

În jurul orei 6.45, s-a constatat că deținutul Ion Soreanu, de 53 de ani, a părăsit o unitate sanitară publică din Craiova, unde se afla internat din data de 7 martie.

Deținutul era condamnat definitiv la o pedeapsă privativă de libertate de 10 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de omor, clasificat în regim semideschis.

A fost sesizat Inspectoratul Județean de Poliție Dolj, Inspectoratului de Jandarmi Județean Dolj, s-a informat Inspectoratul General al Poliției Române, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră Române, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române.

detinut evadat craiova

Evadatul are 1,75 m înălțime, are păr negru, poartă mustață, are ochi căprui, este corpolent, fără semne particulare.

La momentul părăsirii unității sanitare, deţinutul era îmbrăcat cu o bluză de trening gri și pantaloni negri.

Deținutul a fost internat periodic în unități sanitare publice, fără a manifesta comportamente contrare normelor.

Personalul penitenciarului a fost alarmat și s-au trimis echipe de căutare formate din personalul unității. Pentru lămurirea detaliilor în care s-a petrecut evadarea, au fost verificate imaginile video de pe camerele de supraveghere din unitatea sanitară unde s-a produs evadarea..

Fapta în cauză este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte conform prevederilor articolului 285 din Noul Cod penal, cu închisoare de la șase luni la trei ani.

Pentru orice informaţie cu privire la persoana în cauză, se poate apela numărul unic de urgenţă 112 sau Penitenciarul Craiova-Pelendava, la numărul de telefon: (0251) 422.326 / 522.274

ACTUALIZARE

Deținutul care a părăsit salonul spitalului din rețeaua sanitară publică în care se afla internat a fost identificat și capturat, în jurul orei 12. 45, într-un canal aflat zona unității spitalicești, de către o echipă mixtă alcătuită din polițiști de penitenciare din cadrul Penitenciarului Craiova-Pelendava și polițiști ai Inspectoratului de Poliţie Județean Dolj.

În legătură cu fapta săvârşită, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova. De asemenea, pentru persoana privată de libertate, se va declanşa procedura disciplinară și, în funcţie de rezultatele acesteia, se vor dispune măsurile legale.

Evadările, tot mai rare în ultimii ani

La Penitenciarul de Maximă Siguranță Gherla, ultima evadare a avut loc în anul 2010. Atunci, un tânăr de 25 de ani din Maramureș, care participa la lucrări de săpături pe strada Mihai Viteazu din oraș, a reușit să sustragă mașina unui angajat al penitenciarului. A ajuns până la Gilău, unde s-a izbit de un cap de pod, iar apoi s-a ascuns într-o casă. Jandarmii l-au găsit pe acoperiș. Fugarul a explicat că a evadat pentru că familia nu îl căuta și nu îi trimitea pachet.

A evadat un deținut din penitenciarul Gherla, filtre de poliție la ieșirile din oraș – VIDEO

sus(2)jos(0)

Lasă un răspuns