taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla vindecare tratament terapeut terapie bowen gherla dej cluj
escape restaurant gherla locuri de munca angajare bucatar pizzer dej cluj
master chef

Un concurent din Gherla finalist la MasterChef

Prima ediţie „MasterChef” în România a demonstrat că oameni obişnuiţi pot deveni bucătari desăvârşiţi. Finala concursului se desfasoara in doua seri, marti si miercuri, la PRO TV. Intre concurentii intrati in finala se afla si Bogdan Alexandrescu, un tanar de 24 de ani, originar din Gherla, aflat acum in Bucuresti.

Bogdan Alexandrescu: «Prima dată le-am gătit părinţilor, la 8 ani»

Ba i-a impresionat pe chefii de la „MasterChef”, ba i-a dezamăgit.

bogdan alexandrescu gherla„M-am înscris în acest concurs pentru că nu mi-a fost frică de competiţie şi pentru că am vrut să văd cât de sus pot ajunge cu un vis”.

Dacă va câştiga, vrea să-şi deschidă o afacere în domeniul „catering-ului pentru evenimente private”.

Cel mai tensionant moment din show i s-a părut a fi proba gătitului antimahmureală:

„Preparatul meu a fost mai ciudăţel şi chefii m-au rugat să-mi dau şorţul jos”.

Spune că în conurs a învăţat să se folosească de critici pentru a evolua.

Prima lui mea experienţă în bucătărie a fost la 8 ani: „Eram singur acasă şi i-am aşteptat pe ai mei cu «cartofi prăjiţi carbonizati», iar ei au mâncat şi m-au lăudat”.

Bogdan nu este adeptul preparatelor tradiţionale, iar în afară de bucătărie adoră să călătorească, îi place să facă fotografii, să asculte muzică şi să se plimbe cu motorul.

„Viaţa mea s-a rotit la 180 de grade. Oamenii mă recunosc, am legat prietenii…. Ca persoană am rămas la fel de nebun, de timid şi la fel de «complicat»”.

„Mi-ar placea enorm sa lucrez in domeniul culinar, sa pot sa schimb mentalitati… o sa incerc sa ma implic in cat mai multe proiecte menite sa educe publicul sa manance sanatos, gustos si sa renunte putin la mix grill, ceafa de porc si alte  “romanisme”.

Bogdan lucreaza in prezent ca asistent manager. Recunoaste ca nu a furat “meserie” de la mama sa, ca majoritatea copiilor, pentru ca nu ii plac preparatele traditionale, insa tatal sau l-a inspirat intotdeauna nu neaparat ca stil, ci ca pasiune pentru gatit. “Nu imi place sa urmez retete”, spune Bogdan, “in cel mai rau caz le adaptez, le imbunatatesc. Imi place sa gatesc din pasiune, nu cand imi impune cineva. Sunt inclinat spre mancare asiatica, folosesc mult curry, soya sauce, sofran, lamaie, imi plac aromele tari si culorile vii, combinatiile antitetice”.

surse: click.ro, protv.ro

sus(1)jos(0)

3 comentarii

  1. [b]Bine bine frate e originar din Gherla,ok dar numai atat despre el si Gherla?in rest ce ai mai scris acolo o stim toti din concurs.de al cui e din Gherla?nu te supara dar asa articol ar putea face orine despre oricine,si mai mult de atat el cred ca nici nu stie de articolul asta .[/b]

    sus(1)sus(1)
  2. [b]imi cer sincer scuze pt micile greseli gramaticale.[/b]

    sus(0)sus(0)

Lasă un răspuns