taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
gama optic gherla ochelari rabla oftalmologie analize medicale dej cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla spalatorie auto gherla casa antik
escape restaurant gherla locuri de munca angajare bucatar dej cluj
ibrik paris

Un chef din Gherla la Paris. Restaurantul unde lucrează e în topul Vogue – VIDEO

Un tânăr din Gherla care s-a îndrăgostit de gastronomie a dus bucătăria românească și mai ales, ardelenească, tocmai în Franța.

Bogdan Alexandrescu și Ovidiu Malișevschi lucrează la restaurantul Ibrik din Paris, iar rețetele lor de tocaniță de pui, sărmaluțe cu mămaligă sau pește din Carpați cu piure de anghinare i-au convins pe reporterii de la ziarul „Le Figaro”, dar și pe criticii revistei Vogue. Aceștia au inclus în ianuarie 2019 Ibrik în Top 5 „Restaurantul momentului”.

Bogdan „Dexter” are 30 de ani și este din Gherla, iar colegul său din București. Împreună fac o echipă care convinge. „Exotic și foarte de succes!”, a catalogat Vogue bucătăria de la Ibrik.

Tânărul din Gherla a fost finalist la concursul TV MasterChef în 2012, iar pasiunea lui pentru arta culinară este dublată de cea pentru pictură. E ușor de recunoscut după mustățile sale, în stil Dali.

foto: coolturamall.ro

„Din frigiderul meu nu lipsesc niciodată, şi mai ales vara, roşiile proaspete. Mănânc multă salată de roşii cu ceapă şi cu ulei de floare, clasic, şi foarte mult pepene roşu. Sunt înnebunit după dulciuri şi după conopidă murată. Pe lângă asta, îmi plac foarte mult anasonul şi ierburile aromatice foarte puternice, pe care le îmbin cu ingrediente delicate, pentru a le scoate în evidenţă gustul“, povesteşte Dexterchef, aşa cum şi-a numit bucătarul contul de Instagram, potrivit zf.ro.

Părinţii lui i-au încurajat dorinţa de a ieşi din canoane, deşi micul Dexter le-a mai inundat bucătăria de câteva ori şi a mai dat foc câtorva tigăi.

„Am gătit în tot felul de locuri, în vârf de munte, pe iaht, chiar şi într-un avion privat. Viziunea mea este să fac o bucătărie din sticlă, high-tech, în mijlocul câmpului, in the middle of nowhere, să se vadă totul în jurul ei. Am localizat-o deja în mintea mea, undeva spre Doftana, spre Sibiu sau spre Voineasa. În maximum trei ani o văd înfăptuită“, îşi descrie Bogdan visul, cu ochii mijiţi de parcă se şi vede gătind în mijlocul infinitului.

video în continuare / Antena1

sus(20)jos(0)

Faci un comentariu sau dai un răspuns?