taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
pro romania tiberiu baraian pro romania gherla alegeri locale 2020 candidat
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca sofer gherla mariflor dej cluj angajare banca cooperatista gherla alianta dej iclod dobanda mare cluj
cinema cinematograf sala gherla

Ultimele măsuri împotriva Coronavirus – limită de oameni în biserici, săli de spectacole, audiențele la instituții publice suspendate, restricții și pe terenul de fotbal

Continuă luarea de măsuri  severe în România pentru prevenirea îmbolnăvirii cu noul Coronavirus. Raed Arafat a anunțat miercuri limitarea adunărilor în grupuri de mai mult de 100 de persoane în locuri publice închise, cum sunt bisericile, sălile de spectacole, cinematografe.

PRIMĂRIA Gherla, prin Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Gherla, aduce la cunoștința publică procedura obligatorie pe care trebuie să o urmeze persoanele (cetățeni români sau cetățeni străini) care intră pe teritoriul României, terestru sau aerian, prin instituirea măsurii de autoizolare.

Orice persoană, cetățean român sau cetățean străin, care intră pe teritoriul României completează obligatoriu la punctul de trecere a frontierei o declarație pe proprie răspundere, în care precizează țara din care a plecat, țările tranzitate și locul în care se va afla în autoizolare, respectiv domiciliul rezident, instituții medicale, clădiri cu destinație specială sau altă adresă, pe o perioadă de 14 zile de la data intrării în țară.

Prin semnarea declarației de răspundere personele respective se obligă să intre în autoizolare, obligație care trebuie respectată la modul cel mai strict.

Pe perioada autoizolării, persoanelor în cauză le este interzis să părăsească adresa unde se află în autoizolare.
Alimentele sau bunurile necesare traiului pot fi aduse de către rude sau prieteni, cu respectarea măsurilor de protecție, respectiv evitarea contactului direct cu persoanele aflate în autoizolare, echipament de protecție, măști, mănuși.

Persoanele aflate în autoizolare care nu au posibilitatea de a fi aprovizionate se pot adresa Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Gherla – Mihuț Petru (tel. 0264241812).

Pe perioada autoizolării persoanele în cauză vor fi monitorizate de către medicii de familie, de Direcția de Sănătate Publică în cazul în care nu există medici de familie, de către Inspectoratul Județean de Poliție, Inspectoratul Județean de Jandarmerie, Poliția Locală.

Persoanele care nu respectă autoizolarea sunt pasibile de sancțiuni contravenționale în cuantum de 10.000 – 20.000 lei sau penale, după caz.

Se pune în vedere tuturor cetățenilor români sau străini care au intrat în România să respecte regimul autoizolării, să comunice medicului de familie și instituțiilor menționate anterior orice informație cu privire la starea lor de sănătate și locația în care se află.

Procedurile de monitorizare implică inclusiv verificări la adresele de autoizolare.

Potrivit Hotărârii nr. 7/11.03.2020 a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență se restricționează activitățile culturale, științifice, artistice, religioase, sportive, de divertisment în spații închise, cu participarea a peste 100 de persoane, până în data de 31.03.2020 cu posibilitatea de prelungire.

De asemenea se sistează activitățile cu publicul pentru muzee, până în data de 31.03.2020, cu posibilitatea de prelungire.

Activitățile didactice din învățământul superior sunt suspendate până la data de 31.03.2020, cu posibilitatea prelungirii și utilizării unor metode didactice alternative de învățământ.

În caz de necesitate, structurile poliției, jandarmeriei și poliției locale desfășoară măsuri de menținere a ordinii publice în proximitatea locației unde sunt plasate persoane în carantină sau se realizează activități medicale specifice.

 

POLIȚIE

Având în vedere măsurile instituite pentru limitarea efectelor noului tip de coronavirus — 2019-NCoV, activitatea de primire în audienţă se suspendă. Măsura se aplică atât la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, cât si la sediile poliţiilor municipale şi orăşeneşti din judeţ. Petiţiile, reclamaţiile, sesizările, cererile sau orice alte recomandări pe care intenţionaţi să le adresaţi instituţiei noastre vor fi transmise prin servicii poştale sau în format electronic, la adresa de e-mail cabinetcj@politiaromana.ro.

COMPANIA DE APA

În contextul măsurilor preventive legate de situaţia creată de noul COVID-19, Compania de Apă Someş S.A. recomandă tuturor utilizatorilor să evite pe căt posibil deplasările la sediile şi punctele de lucru ale societăţii din judeţul Cluj.

Se recomandă ca în această perioadă să se apeleze la metode de comunicare alternative: telefonic şi on-line în cazul sesizărilor, cererilor şi oricăror alte aspecte care pot fi soluţionate şi altfel decăt prin prezenţa fizică. În acest sens, oamenii au la dispoziţie adresa de mail cassa@casomes.ro, respectiv formularul de contact şi formularul de sesizări care pot fi descărcate de pe pagina de web a Companiei www.casomes.roo. De asemenea utilizatorii sunt rugaţi să utilizeze metode de plată altemative faţă de plata la casieri, prin modulul de plată on-line de pe pagina de web a societăţii www.casomes.ro, intemet banking, direct debit, pay-pall ș.a.m.d.

Compania va anunţa utilizatorii iniediat ce aceste recoraandari preventive nu mai sunt necesare.

FOTBAL

Liga Profesionistă de Fotbal a transmis cluburilor din Liga I o scrisoare prin care li s-au adus la cunoştinţă mai multe reguli de prevenire a răspândirii coronavirusului, printre care şi evitarea îmbrăţişărilor jucătorilor, întâlnite după marcarea golurilor.

„În timpul desfăşurării meciurilor jucătorii să evite contactele între ei sau cu alte persoane (cum ar fi cele care survin în momentele de bucurie după marcarea golurilor, îmbrăţişări şi alte asemenea, saluturile prin strângerea mâinii de la începutul sau de la sfârşitul jocurilor etc)”, este una dintre recomandările LPF pentru fotbalişti.

Reprezentanţii ligii recomandă fotbaliştilor să nu bea apă sau soluţii de rehidratare din acelaşi recipient: „Nu se va bea apă (sau orice alte soluţii de rehidratare etc.) din aceiaşi sticlă/recipient cu o altă persoană. Nu se vor schimba prosoape, halate de baie sau alte obiecte de acest gen, între coechipieri/personal etc. (…) Se vor pune articolele şi hainele personale în saci, evitând să fie lăsate sau expuse în vestiare sau în coşurile comune. (…) Instalaţi distribuitoare automate cu soluţii de curăţare dezinfectante adecvate, atât în vestiare cât şi în toalete”.

SITUATIA ÎN JUDEȚUL CLUJ, 11 MARTIE, ORA 16

La zi, situația cazurilor legate de Coronavirus în județul Cluj se prezintă astfel: sunt 732 de persoane izolate la domiciliu și 22 în carantină. Au ieșit din izolare după termenul de 14 zile și analize cu rezultat negativ 278 de persoane.

 • știre în curs de actualizare

foto: arhiva

sus(1)jos(9)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

4 comentarii

 1. Sf Biserica nu este a statului. Biserica este a lui, Dumnezeu. Matei 16,18 Și Eu îți zic ție, ca tu ești Petru și pe aceasta piatra voi zidi BISERICA MEA și porțile iadului nu o vor birui. De ce sa ne temem? Dumnezeu este cu noi. Matei 18,20 ca unde sunt doi sau trei adunați în numele Meu acolo sunt și EU în mijlocul lor. Dacă Dumnezeu este cu noi de ce ne temem? Cine se teme nu crede în DUMNEZEU. Credință în Dumnezeu aduce viata. În Sf Biserica îl avem pe Dumnezeu. Vrednic ești în toată vremea a fi lăudat de glasuri cuvioase, Fiul lui Dumnezeu, CEL. CE DAI. VIATA , pentru aceasta lumea TE MĂREȘTE . Biserica este persecutata. Legea nu are nici o logica. Biserica este discriminata. Am ajuns din nou ca în timpul PERSECUȚIEI. Ar trebui sa protestam. Ce stabilește statul cine merge la biserica? Cum se procedează? O luam la fuga? Cine ajunge primul întra? De ce nu este restricție la metrou? Ați văzut ce este în metrou?

  sus(8)sus(11)
  • Vai de capu tau mamaie. De sintagma ``da-ti cezarului ce este al cezarului, si domnului ce este al domnului`` ai auzit? Asta inseamna ca trebuie respectate atat legile statului cat si legile lui Dumnezeu. Si biserica nu este o cladire. Trupul nostru este templul Sfantului Duh. Dumnezeu traieste in noi. Daca nu ati inteles aceste lucruri ``dejaba`` protestati.

   sus(9)sus(4)
 2. O fii biserica lui dumnezeu dar cei mai place banii statului si fraierilor care cotizeaza....biserica este discriminata? ma faci sa rad...problema este alta si se pare ca nu vrei sa intelegi...la biserica cele mai multe persoane sunt cele in varsta care sunt si cele mai vulnerabile la jaful asta de virus, daca as fii o asemenea persoana as sta cat mai departe de biserica, o rugaciune din inima este primita si de acasa, iar faptul ca te protejezi nu te face mai putin credincios....si da as vrea sa vad ca biserica pune la dispozitie niste cladiri pentru cei bolnavi ca har domnului au destule dar ca si in cazul colectiv bor-ul isi va bate ........ de credinciosi...

  sus(15)sus(18)
 3. Pai va rog sa îmi spuneți ce instituție sau om poate sa trăiască fără bani.? Cu ce poate sa achite biserica factura la Electrica, gaze naturale și apa potabila ? Cu ce cumpărăm săpun și hârtie pt.....? Apoi cu ce sa plătească biserica factura pt gunoi,, pentru sistemul de securitate, asigurarea? Persoanele bătrâne merg la biserica. Mătușa are 80 de ani și e prezenta la Sf Liturghie.. Rugăciunea personala e una iar rugăciunea de grup este alta. Cele 2 tipuri de rugăciuni nu se pot despărțiți se completează una pe alta. S au cum spunea cineva mergem în Sf Biserica 100 de persoane sau stam în curtea Sfintei B și când mergem acasă întra 150 de persoane într un vagon metrorex.

  sus(7)sus(5)

Lasă un răspuns