angajare bucatar gherla dej cluj locuri de munca
alegeri presedinte pmp theodor paleologu pmp

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata banca alianta cluj dobanda gherla gherla dentist stomatologie cabinet artdent telefon tigla metalica depozit gherla mondial dej cluj locuri de munca gherla dej cluj sofer mariflor spalatorie auto self service gherla petrom locuri de munca gherla angajare sofer livrare pizzerie al kimbo locuri de munca gherla dej cluj cusatoareasa croitoreasa vintahe pub vanzare gherla dej cluj cafenea afacere salon masaj gherla vitality

kelemen hunor udmr

UDMR iese de la guvernare

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat, joi, că formațiunea sa va ieși de la guvernare. Decizia a fost luată, la Cluj, de Consiliul Permanent al UDMR, după peste cinci ore de dezbateri. Reuniunea a început la ora 10,00 și inițial era programată să se încheie până la ora 13,00, dar s-a încheiat după ora 15,00.

Decizia finală va fi luată de Consiliul Reprezentanților Unionali (CRU) pe 13 decembrie.

„Recomandarea Consiliului Permanent pentru Consiliul Reprezentanților Unionali (…) care va avea loc pe 13 decembrie este ieșirea din coaliția de guvernare și continuarea a ceea ce știm noi foarte clar că trebuie făcut, ne întoarcem și ne vom ocupa de comunitatea noastră, de problemele comunității noastre și în Parlament vom susține toate demersurile care înseamnă un pas pozitiv în ceea ce privește comunitățile, oamenii, cetățenii și viitorul lor”, a afirmat Kelemen Hunor.

Întrebat dacă premierul Victor Ponta a fost anunțat de decizia UDMR de a ieși de la guvernare, Kelemen Hunor a răspuns afirmativ, dar nu a oferit amănunte despre răspunsul primit din partea șefului Guvernului.

„L-am anunțat pe premierul Ponta de această decizie. Trebuie să-l întrebați pe domnul prim-ministru, nu pe mine. Eu pot să vă spun ce am spus eu. L-am anunțat, știe de această decizie, deci nu a aflat din presă. Atâta pot să vă spun”, a precizat liderul UDMR.

El a afirmat că este puțin probabil ca CRU să schimbe propunerea Consiliului Permanent, cu atât mai mult cu cât nu s-a întâmplat niciodată acest lucru în 25 de ani de activitate a formațiunii.

Președintele UDMR a mai spus că stabilitatea Guvernului Ponta nu depinde de prezența UDMR la guvernare.

„Am constatat că și fără noi Guvernul Victor Ponta are majoritate, nu depinde de prezența noastră în guvern, în parlament există această majoritate, deci stabilitatea politică nu depinde de participarea noastră la guvernare. Noi nu vrem să creăm instabilitate, nu vrem să dăm jos guverne. În acest moment, în ceea ce privește decizia noastră nu există nicio astfel de intenție, de a da un vot negativ guvernului, care și fără noi va funcționa. Considerăm la fel de necesar dialogul în continuare cu toate forțele politice, cu cei care guvernează în primul rând. (…) Eu cred că, în continuare, vom susține toate demersurile care pentru fiecare cetățean, inclusiv pentru maghiarii din România înseamnă un pas înainte, înseamnă creșterea nivelului de trai, creșterea salariilor”, a adăugat Kelemen Hunor, citat de Agerpres.

sus(2)jos(1)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns