hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata mariflor sofer angajare locuri de munca gherla dej cluj

tur bicicleta gherla

Turul orașului cu bicicleta – elevii, profesorii, părinții promovează mersul pe bicicletă și își cer drepturile – VIDEO

În jur de 80 de copii de la toate școlile din oraș, cadre didactice și părinți au luat parte la un tur cu bicicleta prin oraș, în Săptămâna Mobilității Europene.

Startul s-a dat sâmbătă dimineață la ora 10, la Școala Gimnazială Nr. 1, cu participarea elevilor din clasele III-VIII, coordonați de profesorii Dorel Verde și Mihaela Kezdi.

Însoțiți de poliție și poliția locală, bicicliștii au parcurs traseul strada Liviu Rebreanu – strada Armenească – strada Dragoș Vodă – strada Horea – strada Trandafirilor – strada Victoriei. Așa cum s-a întâmplat și în anii trecuți, toți participanții au dorit la final să mai facă încă un tur, lucru care s-a și întâmplat. La final, la sosirea în curtea școlii, au primit cu toții dulciuri din partea primăriei.

galerie foto – imagini de la turul ciclist

galerie foto gherla„Mesajul acestui tur este că și noi existăm”, spune profesorul Dorel Verde. „Ne dorim un oraș mai curat, mai aerisit, fără noxe de la mașini. Am vrea piste de biciclete în oraș, pe care să nu staționeze mașinile. Bicicliștii trebuie să-și găsească locul în trafic, iar plimbarea cu bicicleta să fie pentru oricine o experiență plăcută, nu o aventură cu riscuri”.

Bine încălziți, mulți dintre copii au luat apoi startul la un alt tur, în cadrul festivalului „Verde la Armenopolis”, până pe vârful dealului.

video – imagini de la acțiune

sus(19)jos(1)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns