taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
pro romania tiberiu baraian pro romania gherla alegeri locale 2020 candidat
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca sofer gherla mariflor dej cluj angajare
biserica franciscana gherla

Turnurile și ceasornicele de la biserica franciscană vor lumina în noapte – VIDEO de la probe

De anul trecut se lucrează intens la reabilitarea bisericii și mănăstirii franciscane de pe strada Bobâlna din Gherla.

Este vorba despre o lucrare de mare amploare și complexitate, realizată prin fonduri europene. Responsabilii bisericii romano-catolice spun că ultimele reparații s-au făcut în urmă cu peste 100 de ani, iar de atunci, clădirea s-a degradat permanent.

Lucrările ar putea fi finalizate la sfârșitul verii 2020, iar ca elemente de noutate se disting ceasornicele de pe cele două turnuri, o premieră pentru biserică. Se adaugă și iluminatul nocturn, care va scoate în evidență silueta clădirii  și va da un plus de farmec lăcașului de cult de la șoseaua principală.

Zilele trecute s-a montat instalația de lumini pe cele două turnuri, iar la orele serii s-au făcut câteva probe. Efectul a fost deosebit, iar reacțiile celor care au apucat să vadă luminile aprinse au fost de apreciere.

biserica franciscana lumini gherla szamosujvar

foto: Jani Lenard

Planurile sunt mari, iar printre ele se are în vedere includerea bisericii în circuite turistice. Publicul va avea acces la un muzeu și o bibliotecă. Numeroasele documente păstrate în arhivele bisericii vor fi și ele scoase la lumină.

video în continuare din timpul probelor de lumini

 

Tur ghidat pe șantierul bisericii franciscane, vizitatorii pe schele până la boltă, imagini dramatice cu crucea veche – FOTO/VIDEO

sus(24)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns