hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata locuri de munca gherla bucatar restaurant conte locuri de munca gherla incaltaminte locuri de munca gherla jocuri pariuri casier operator usr gherla intalnire

cluj aeroport vama

Turiști cu pașapoarte false ascunse în bagaje pe Aeroportul Cluj

Poliţiştii de frontieră clujeni au descoperit ascunse în căptuşeala bagajelor de mână ale unor cetățeni cinci paşapoarte biometrice româneşti falsificate, ce urmau a fi folosite in străinătate.

Joi dimineaţă în jurul orei 8, în Punctul de Trecere a Frontierei Cluj din Aeroportul „Avram Iancu” Cluj, s-au prezentat pentru a ieşi din ţară, pentru a se îmbarca pe o cursă Cluj-Napoca – Tel Aviv, cinci persoane cu vârste cuprinse între 21 şi 53 de ani, prezentând la controlul de frontieră paşapoarte R. Moldova.

În baza unor analize de risc pe linia migrației ilegale, poliţiştii de frontieră au efectuat controale amănunţite şi asupra persoanelor și bagajelor. Astfel, au fost descoperite, ascunse în căptuşeala bagajelor de mână, cinci paşapoarte biometrice, ce purtau însemnele autorităţilor statului român.

Lucrătorii de la vamă au făcut verificări suplimentare cu aparatura din dotare, constatând că filele informatizate cu datele de identitate erau falsificate.

Persoanele au declarat că au obţinut documentele româneşti de la o persoană de sex masculin a cărui identitate nu o cunosc din municipiul Iaşi, în schimbul unor sume de bani cuprinse între 2.000 şi 4.000 de euro. Cei în cauză au declarat că intenţionau să ajungă în Israel unde sperau să-şi găsească locuri de muncă folosindu-se de documentele false.

Cele cinci persoane sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi luate masurile legale ce se impun.

sus(11)jos(0)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns