hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata banca alianta cluj dobanda gherla gherla dentist stomatologie cabinet artdent telefon tigla metalica depozit gherla mondial dej cluj locuri de munca gherla dej cluj sofer mariflor spalatorie auto self service gherla petrom locuri de munca gherla angajare sofer livrare pizzerie al kimbo locuri de munca gherla dej cluj cusatoareasa croitoreasa

padure noaptea turisti maguri racatau cluj munte

Turiști blocați pe munte de copăcii căzuți, la Măguri-Răcătau, salvați de polițiști și voluntari

O acțiune de salvare a avut loc pe 17 septembrie, în urma unui apel prin care a fost sesizat faptul că, mai multe persoane au rămas blocate într-o zonă de munte, neputând înainta din cauza arborilor căzuți pe drum.

Duminica, 17 septembrie, în jurul orei 19, polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Florești, Postul de Poliție Comunal Măguri-Răcătău, au fost sesizați, prin 112, cu privire la faptul că, în comuna Măguri-Răcătău, cătun Blăjoaia, patru persoane care vizitau împrejurimile au rămas blocate cu autoturismul pe DJ 107T din cauza arborilor căzuți pe drum, în urma furtunii.

În baza sesizării, polițiștii, împreună cu autoritățile locale, au mobilizat un grup de voluntari și s-au deplasat spre locul indicat.

Din cauza arborilor căzuți pe drumul județean, accesul spre zona muntoasă în care se aflau persoanele blocate a fost extrem de dificil, fiind necesară secționarea arborilor cu motofierăstraie și curățarea drumului de crengi pentru înaintare.

Pe aproape toată porțiunea de drum, circa 35 de kilometri, s-a intervenit pentru înlăturarea arborilor. La un moment, polițiștii au deviat de la drumul județean și au înaintat prin pădure, timpul de intervenție pentru localizarea și preluarea turiștilor fiind de aproximativ 10 ore.

Pe parcursul drumului spre cătunul Blajoaia, pe DJ107T, a mai fost găsit un grup de 6 persoane, cu 3 autoturisme de teren, care, în urma intervenției și-au putut continua deplasarea în siguranță spre Cluj-Napoca.

În jurul orei 5:00, polițiștii au ajuns la cele patru persoane din cătunul Blăjoaia, acestea fiind aduse în siguranță la sediul unității de poliție.

Ca urmare a acestei intervenții, 10 persoane au fost deblocate și aduse în siguranță din zona de munte.

sus(4)jos(0)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns