taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla locuri de munca gherla dej cluj mariflor muncitor locuri de munca gherla dej cluj mobila montaj outlet locuri de munca gherla dej cluj mecanic alis electrician
bontida festival

Tristețe la Bonțida fără Electric Castle, unii localnici au rămas fără banii din care își luau lemne pe toată iarna – VIDEO

O dată pe an, la mijloc de vară, comuna Bonțida devenea un furnicar uriaș de petrecăreți, veniți din toate colțurile țării, din colțuri îndepărate ale lumii, din Noua Zeelandă, SUA, Rusia, din toată Europa.

Electric Castle a avut prima ediție în 2013 și a crescut de la an la an. Au fost șapte ani în care vestea despre petrecerea uriașă dintre zidurile castelului, în mijlocul naturii, s-a dus hăt, departe, iar puhoaiele de festivalieri au inundat în fiecare vară, pe la mijlocul lunii iulie, pajiștea la Bonțida.

Electric Castle a devenit o afacere uriașă pentru organizatori, dar și localnicii au realizat în scurt timp că s-au procopsit cu o ocazie cum nu se putea mai bună să facă bani serioși. Așa că multe case s-au transformat în spații de cazare, iar curțile în locuri de camping. Orice bucățică goală de teren, cât de mică, a fost exploatată pentru a primi oaspeți.

Asta până în anul de grație 2020, când epidemia de Covid a încremenit lumea întreagă. După luni întregi de pregătiri, investiții în logistică, confirmări de trupe și artiști și cu speranța că situația nu e așa de gravă cât să dea peste cap festivalul, organizatorii au fost nevoiți să anunțe că acesta nu se mai ține.

Vestea a căzut ca un trăznet și peste locuitorii din comună, mobilizați la rândul lor pentru cele cinci zile de festival. „În cinci zile făceau unii bani de lemne pentru toată iarna!”, spune o femeie, care și-a făcut din vilă loc de cazare. Iar cazul ei nu este nici pe departe singurul. Clujul făcea bani din festival, Gherla făcea bani din festival, satele din apropiere aveau de beneficiat de pe urma festivalului. Iar primăria Bonțida a avut încasări frumușele de pe urma Electric Castle.

E drept, au existat și unii care s-au bucurat că în 2020 pot dormi liniștiți noaptea și că scapă de zgomotul infernal făcut de concerte, cu mii de watti la boxele de la scene.

Un reportaj 10MII PRODUCTIONS despre cum a fost 2020 la Bonțida fără Electric Castle arată încă o față neștiută a festivalului.

video în continuare

sursa Zecemii/Youtube

Veștile care vin partea organizatorilor sunt optimiste. A fost anunțată deja data pentru ediția din 2021 Electric Castle,  14-18 iulie, dar și artiștii care au confirmat prezența, între care Gorillaz și Deftones.

Participare la Electric Castle, de la înființare:

  • 2013: 32.000 participanți
  • 2014: 79,000 participanți
  • 2015: 97.000 participanți
  • 2016: peste 120.000 participanți
  • 2017: peste 171.000 participanți
  • 2018 peste 210.000 participanți
  • 2019 peste 231.000 participanți
sus(13)jos(16)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns