hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata

tricolor biserica gherla

Tricolor uriaș sfințit la Gherla, în anul centenar – VIDEO

In mijlocul credincioșilor din Parohia Gherla III, cu hramurile Sfânta Treime și Sfinții Martiri Brâncoveni, s-a aflat miercuri Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului. Acesta a sfințit un drapel național uriaș, amplasat în curtea bisericii, pe un catarg înalt de 20 de metri.

La slujba de sfințire a drapelului, alături de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, a fost prezent un sobor de preoți și diaconi, printre care consilierul administrativ-bisericesc Cristian Baciu, starețul Mănăstirii „Sfinții 40 de Mucenici – Memorial Gherla”, protosinghel Grigorie Benea, protopopul de Gherla și parohul bisericii, Iuilian-Paul Isip, preotul slujitor Alexandru Fărcaș, preoți din împrejurimi, oficialități locale și județene și numeroși credincioși.

Manifestarea a avut loc sub egida Anului Centenar și se înscrie în activitățile parohiei din Gherla, dedicate sărbătoririi a 100 de ani de la Marea Unire, informează mitropolia-clujului.ro.

La finalul evenimentului, grupul de copii de la Cercul catehetic „Sfântul Matei Brâncoveanu” al parohiei Gherla III, coordonat de profesoarele Cristina Fărcaș, Roxana Gădălean și Monica Tănasă, a susținut un moment artistic.

Obiectivul s-a realizat prin implicarea generoasă a avocatului Liviu Cherecheș, dar și prin strădania membrilor Consiliului Parohial, condus de epitropul Petru Mihuț.

Construcția bisericii noi a Parohiei Gherla III, cu hramurile Sfânta Treime și Sfinții Martiri Brâncoveni, unicat în arhitectura eclesiastică din România, a început în 1992, la inițiativa preotului Ioan Morar. A fost sfințită în 2016 și urmează sî fie împodobită cu pictură.

video în continuare

sus(21)jos(5)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns