taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla vindecare tratament terapeut terapie bowen gherla dej cluj
escape restaurant gherla locuri de munca angajare bucatar pizzer dej cluj
tren pod coldau bistrita nasaud locomotiva

Trenurile blocate în Bistrița-Năsăud, între Beclean și Coldău, la podul CFR s-au găsit bombe – VIDEO detonarea

Circulația trenurilor pe magistrala feroviară 400 a fost blocată miercuri dimineața, între staţiile CF Beclean pe Someş şi Coldău, judeţul Bistriţa-Năsăud.

Începând cu ora 10.20, autorităţile au luat măsura închiderii circulaţiei feroviare, după ce la piciorul podului peste râul Someş, la kilometrul feroviar 20+864 de metri au fost descoperite, în timpul unor lucrări de întreţinere, mai multe proiectile neexplodate.

Zona a fost asigurată iar pirotehniştii ISU au acţionat la faţa locului.

bomba aviatie bistrita

bomba aviatie bistrita

ACTUALIZARE

În jurul orei 11.30, circulația a fost reluată în condiții normale.

La piciorul podului de cale ferată, peste râul Someșul Mare, au fost descoperite trei bombe de aviație, de aproximativ 50 kg fiecare.

Echipa pirotehnică a ISU BN a cercetat zona în vederea identificarii altor posibile elemente de muniție.

bomba coldau bistrita pompieri

bomba bistrita pompieri isu

Bombele vor fi distruse în apropierea locului unde au fost găsite. Misiunea va fi sprijinită de ofițerul specialist pirotehnist din cadrul ISU Horea al județului Mureș.

Din momentul identificării elementelor de muniție, toate lucrările la podul CFR au fost oprite, fiind solicitat sprijin de specialitate prin numărul unic de urgență 112.

Pentru siguranta participantilor la traficul feroviar, în momentul în care bombele de aviație vor fi ridicate de către specialiștii pirotehniști, circulația feroviară va fi oprită.

Echipaje de jandarmi și politie de la nivelul IJJ BN, respectiv IPJ BN asigură măsurile specifice de izolare a zonei, respectiv de protecție a populației.

Populația localității Braniștea a fost informată de către autoritățile publice locale despre faptul că distrugerea elementelor are loc pe raza localității.

În cursul serii, bombele au fost distruse. Potrivit specialiștilor de la ISU, bombele nu erau armate, aceasta însemnând că nu au fost aruncate din avion.

  • video în continuare

sus(2)jos(1)

Lasă un răspuns