taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
pro romania tiberiu baraian pro romania gherla alegeri locale 2020 candidat
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca sofer gherla mariflor dej cluj angajare xtru locuri de munca cluj tamplarie pvc gherla dej
traian basescu

Traian Basescu, suspect intr-un caz de amenintare si santaj. S-a prezentat la Parchetul General

Traian Băsescu s-a prezentat miercuri, în jurul orei 11,00, la Parchetul General în dosarul în care senatorul PSD Gabriela Firea îl acuză de amenințare și șantaj. Fostul președinte Traian Băsescu a plecat de la Parchetul General, după ce a stat aproximativ 30 de minute, fără a face declarații presei la ieșirea din instituție, informeaza Agerpres.

Băsescu nu a declarat nimic la intrarea în sediul Parchetului General. Fostul președinte era așteptat de circa 20 de persoane care scandau lozinci împotriva sa.

Am calitatea de suspect. Mi-au transmis o scrisoare prin care am aflat că sunt suspect„, declara luni Traian Băsescu, adăugând că se va prezenta în fața procurorilor pentru că respectă instituțiile statului.

Procurorii au reluat ancheta în acest dosar după ce Traian Băsescu și-a încheiat mandatul și a rămas fără imunitate.

Senatoarea PSD Gabriela Firea a depus pe 16 aprilie 2014 o plângere penală în care îl acuza pe șeful statului de la acea dată, Traian Băsescu, de amenințare și șantaj în legătură cu declarațiile pe care acesta le-a făcut în cadrul unei emisiuni televizate.

În data de 18 aprilie, Parchetul General a anunțat că a deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj, însă procurorii au dispus suspendarea anchetei, deoarece președintele se bucura de imunitate.

Gabriela Firea a contestat decizia procurorului de caz, însă contestația sa a fost respinsă de procurorul ierarhic superior.

În motivarea procurorilor se arată că imunitatea președintelui îl scutea pe Traian Băsescu de orice fel de răspundere juridică pe perioada exercitării mandatului, pentru fapte săvârșite în această perioadă, cu excepția răspunderii politice, respectiv posibilitatea de a fi suspendat.

Parchetul General susținea că imunitatea a fost definită ca o formă de protecție a președintelui României împotriva oricăror presiuni, abuzuri și procese șicanatorii îndreptate împotriva sa în exercitarea mandatului, având drept scop garantarea libertății de exprimare și protejarea împotriva urmăririlor judiciare abuzive.

Parchetul mai susținea că singura protecție absolută pe care imunitatea funcțională o asigură președintelui României este cea legată de exprimarea, în timpul mandatului, a opiniilor politice.

sus(0)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns