mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata ochelari vedere gherla gama optic dej cluj tigla metalica depozit gherla mondial dej cluj cabinet veterinar gherla medic telefon cabinet orl gherla dej cluj locuri de munca gherla ortho medimar incaltaminte loc spatiu joaca copii gherla conte pret
tir vama politie

Trafic restricţionat în Ungaria pentru automarfare în perioada Rusaliilor catolice

La sfârşit de săptămână, credincioşii catolici sărbătoresc Rusaliile. Autorităţile de frontieră din Ungaria au informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea cu privire la faptul că în perioada 8 iunie, ora 23 (ora României) – 10 iunie, ora 23 (ora României), circulaţia automarfarelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone este restricţionată, pe teritoriul Ungariei.

În perioada menţionată, şoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, până la finalizarea intervalului pentru care au fost stabilite restricţii de circulaţie pe drumurile publice din ţara vecină.

La reluarea traficului pentru autovehiculele de mare tonaj, conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea a dispus măsuri pentru reducerea timpului de aşteptare şi asigurarea unui control operativ.

Astfel, se are în vedere suplimentarea personalului care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor, respectiv va fi folosită la maxim a capacitatea punctelor de trecere a frontierei deschise pentru astfel de mijloace de transport.

De asemenea, având în vedere că la graniţa cu Ungaria formalităţile de control se derulează în comun cu poliţiştii de frontieră unguri, au fost contactate autorităţile din ţara vecină, în vederea dispunerii unor măsuri comune (suplimentare de personal si artere control) necesare asigurării unor verificări operative pentru acest tip de mijloace de transport.

În intervalul de timp menţionat, traficul de călători şi autoturisme prin punctele de trecere a frontierei se va desfăşura în condiţii normale.

Recomandări

La ridicarea restricţiilor, Poliţia de Frontieră recomandă şoferilor de automarfare și participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă. Puncte de trecere a frontierei deschise la graniţa cu Ungaria:

pe raza jud. Timiş:
P.T.F. Cenad – Kiszombor

pe raza jud. Arad:
P.T.F. Nădlac – Nagylak
P.T.F. Nadlac II – Csanadpalota
P.T.F. Turnu – Batonnya
P.T.F. Vărşand – Gyula

pe raza jud. Bihor:
P.T.F. Salonta – Mehkerek
P.T.F. Borş – Artand
P.T.F. Valea lui Mihai – Nyirabrany
P.T.F. Săcuieni – Letavertes

pe raza jud. Satu Mare:
P.T.F. Urziceni – Vallaj
P.T.F. Petea – Csengersima.

De asemenea, se recomandă consultarea aplicaţiei Trafic on-line dezvoltată și pentru autovehiculele de mare tonaj care este disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

Participanţii la traficul transfrontalier au la dispoziţie numărul de telefon 021.9590, număr de informare al Poliţiei de Frontieră, unde pot semnala diferite aspecte despre modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, sesizările fiind preluate de către poliţiştii de frontieră care vor acţiona în consecinţă, legal, de la caz la caz.

foto: arhiva

sus(0)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon laborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon taxi gherla telefon

Lasă un răspuns