taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca bontida gherla dej cluj mecanic auto hayak gherla stand up comedy ivanov
sedinta gherla primarie

„Tot comuniști sunteți!” s-a reproșat consilierilor care au vrut să voteze secret pentru bazinul de înot, demisie de onoare la final de ședință de consiliu – VIDEO

O ședință de consiliu maraton, care s-a întins pe durata a patru ore, a avut loc joi la sediul primăriei Gherla.

În sala s-au aflat, pe lângă consilieri locali, în jur de 40 de persoane care au venit să își exprime nemulțumirile față de unele proiecte.

Cele mai disputate subiecte au fost cele legate de construcția unui bazin de înot pe terenul II de fotbal de lângă stadion, blocul nou de pe strada Hășdății și încheierea unui protocol între administrația locală și biserica greco-catolică pentru lucrările la clădirea liceului Ana Ipătescu.

Să fie bazin de înot, dar nu pe terenul de fotbal

După trei luni a revenit la vot un proiect privind construcția unui bazin de înot pe locul actualului teren II de fotbal de lângă stadion. Propunerea se referă la predarea către Compania Națională de Investiții a terenului respectiv, în vederea executării lucrărilor.

În sală au fost prezenți sportivi, antrenori, susținători ai jocului cu balonul rotund. Aceștia au contestat din nou ideea primăriei de a strica un teren. Solicitarea lor ca municipalitatea să găsească un alt loc pentru construcția bazinului a rămas fără reacție, iar promisiunea făcută în octombrie că se va găsi o locație nouă pentru terenul II nu s-a materializat.

Data trecută când proiectul a fost pe ordinea de zi, toți consilierii locali s-au abținut la vot, pentru ca subiectul să fie mai bine aprofundat, să se încerce găsirea unor soluții, dar acum proiectul a revenit la vot exact în aceeași formă.

La discuțiile de joi, la care s-a ridicat de multe ori tonul și de la care nu au lipsit reproșurile privind lipsa de seriozitate privind modul de abordare a subiectului, s-au făcut din nou propuneri pentru o nouă locațe la bazin: fie pe pista de skateboard din apropiere, fie pe un teren al penitenciarului de la marginea stadionului, fie în curtea liceului Petru Maior. S-au dat și variante pentru un nou teren, fie pe spațiul rămas lângă stadion, fie pe dealul de la Cărămidărie.

Reprezentanții administrației locale au precizat din nou că respingerea proiectului acum poate însemna pierderea finanțării și că o nouă locație pentru bazin ar presupune refacerea integrală a documentației. S-a mai adus în vedere faptul ca aprobarea proiectului nu înseamnă neapărat că vor începe lucrările, care depind încă de mulți alți factori.

Sportivii au adus cu ei cupe și medalii obțiunte de fotbaliști de-a lungul timpului, acuzând că se dorește desființarea acestui sport în oraș.

Articole dintr-o lege care prevede că desființarea bazelor sportive se poate face doar prin hotârăre de guvern și că se încalcă legea au fost prezentate de city-managerul Vlad Bărbos. Acesta a mai atenționat că terenurile actuale sunt o condiție pentru ca echipele de fotbal din oraș să poată activa în eșaloanele superioare ale campionatului de fotbal.

Propunerea consilierului Mihai Roman ca votarea acestui proiect să se facă în secret a încins și mai tare spiritele. „Tot comuniști sunteți! Lăsați oamenii să vadă cum votați!”, s-a strigat din public. Propunerea de vot secret a fost aprobată cu majoritate de voturi de către consilieri.

S-a cerut consilierului Cristian Vedean să nu voteze la acest proiect, din cauza interesului direct pe care l-ar avea la echipa de fotbal Armenopolis Gherla.

Votul final a fost primit cu aplauze. Au fost 7 voturi pentru, 2 împotrivă și 8 abțineri, astfel că proiectul a fost respins.

Primarul Ioan Neselean a anunțat că nu renunță la proiect și că acesta va reveni pe ordinea de zi, la o ședință viitoare.

Nu vrem blocuri între case”

Un proiect de construcție a unui bloc de locuințe a consumat energiile pentru următoarea oră de ședință. Mai mulți locuitori din zona respectivă au venit la ședință pentru a se împotrivi, dar și un împuternicit al inițiatorului acestui proiect.

Este vorba despre construcția a trei corpuri de clădiri, cu demisol, parter și două etaje, împrejmuire și amenajări, pe strada Hășdății nr. 5.

Proiectul a fost contestat încă de la început, când se prevedea o clărie cu trei etaje și mansardă. Oamenii au reclamat problemele pe care le-ar crea noua construcție, în ce privește intimitatea lor, traficul auto în zonă, problemele de canalizare insuficientă. Localnicii spun că nu este normal să se construiască blocuri între case.

De cealaltă parte, împuternicitul inițiatorului a precizat că noua construcție nu se află între case ci la capăt de stradă, având acordul a două firme private din vecinătate. Pentru a lămuri problema traficului auto suplimentar care s-ar produce, s-a comandat și executat un studiu, care ar concluziona că nu s-ar produce aglomerație.

Localnicii au cerut consilierilor să se pună în locul lor și să își imagineze cum ar fi să aibă la gard un bloc cu zeci de locatari care i-ar privi în curtea proprie.

De cealaltă parte s-a precizat că s-au obținut toate avizele necesare pentru noul bloc.

La votare, toți consilierii s-au abținut, astfel că proiectul a fost respins.

Înțelegere cu biserica greco-catolică pentru liceul Ana Ipătescu

Au fost discuții și luări de poziție prelungite la proiectul privind încheierea unui parteneriat între municipalitate, Episcopia Greco-Catolică și liceul Ana Ipătescu.

După o lungă perioadă de timp în care au avut loc mai multe întâlniri între părți, s-a convenit încheierea unui parteneriat care să rezolve problema lucrărilor de întreținere, reparații și modernizare la unitatea de învățământ.

Liceul este chiriaș în clădirea respectivă, deținută parțial de biserica greco-catolică. Prin noul parteneriat se stabilește ca fiecare parte să suporte cheltuilelile pentru partea care îi aparține.

A fost prezent la discuții directorul Radu Ielcean și cadre didactice, care s-au arătat nemulțumite de faptul că abia acum s-a ajuns la un act scris care poate permite efectuarea de lucrări. Liceul are șase clase dezafectate, din cauza stării avansate de degradare a clădirii.

Subiectul a fost întors pe toate părțile, cu atât mai mult cu cât există și o inițiativă privind construcția unui nou sediu pentru liceu.

Un amendament la acest proiect privind devansarea termenului a fost respins, iar la votul pentru forma inițială s-a votat majoritar pentru, cu o singură abținere.

Demisie de onoare

La finalul ședinței, consilierul UDMR Kasza Tamas și-a anunțat demisia de onoare din consiliul local. Acesta a explicat că după patru ani, deși a avut implicare în proiectele comunității, nu s-au obținut rezultatele așteptate. „Azi vreau să îmi asum ce trebuie să își asume un consilier, nu doar succesele, ci și insuccesele. Degeaba am luptat pentru ceea ce am crezut, nu s-a făcut sau nu a ieșit ce am dorit”.

Consilierul s-a declarat mulțumit de munca în echipă de până acum, dar a precizat că nu își dorește să fie o marionetă care ridică mâna atunci când i se cere, la orice i se pune în față. „Locul meu nu e aici, acest lucru poate să îl facă un analfabet, care la un semn trebuie să ridice mâna”.

Kasza i-a mai anunțat pe cei prezenți că se va implica în continuare în proiectele orașului. El a fost numit recent în funcția de președinte  GAL.

După validarea demisiei, consiliul local urmează să valideze următorul candidat de pe lista UDMR de la alegerile locale din iunie 2016, Rotar Izabella.

Un proiect privind modificări în cartea funciară privind apartamentele din blocurile ANL și un proiect privind stabilirea sarcinilor pentru persoanele care beneficiază de venitul minim garantat au fost votate în unanimitate de cei 18 consilieri prezenți la ședință.

video în continuare – înregistrare integrală a ședinței de consiliu

sus(18)jos(137)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

1 comentariu

  1. O gasca de incompetent in frunte cu primarul si consilieri care au nenorocit acest oras in ultimi 4 ani

    sus(60)sus(2)

Lasă un răspuns