taxi gherla telefon
psd gherla alegeri locale ioan neselean
pro romania tiberiu baraian pro romania gherla alegeri locale 2020 candidat
boca ioan pmp gherla alegeri locale 2020
alin tise pnl cluj
locuri de munca gherla dej cluj becker tamplar muncitor salariu
locuri de munca gherla dej cluj fundatura iclod irrom fabrica calorifere salariu
kasza tamas alegeri locale gherla primar 2020
usr plus gherla alegeri locale 2020 candidat
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon nisip balast gherla canalizare fose septice transport materiale constructii gherla dej cluj
inscriere scoala gherla parinte

Toată noaptea în fața școlii, pentru înscriere la clasa Step by Step – VIDEO

A fost din nou o noapte lungă pentru 30 de părinți și bunici care nu au vrut să rateze un loc în clasa Step by Step. Aceștia și-au petrecut noaptea de marți spre miercuri în fața Școlii Gimnaziale nr. 1 din Gherla.

După tradiția anilor trecuți, cu o zi înainte, primul sosit dimineață a deschis o listă, pe care s-au înscris în ordine următorii veniți. Deși în niciun an nu au rămas copii pe dinafară, părinții vor și acum să fie siguri că au un loc asigurat.

Clasa Steb by Step are 25 de locuri și asigură un program prelungit pentru copii, până după-amiază, timp în care se pot face și temele. Este o mană cerească pentru părinții cu program mai încărcat.

În anii trecuți, datorită cererii, s-a suplimentat numărul de elevi la 30, adică toți cei înscriși au avut un loc.

Marți a fost vreme caldă, dar spre seară a început să plouă mocănește. În fața școlii, părinții și bunicii, care au facut cu schimbul, în ture de câteva ore, s-au mai adăpostit prin mașini sau pe sub brazi. La un moment dat i-a vizitat directoarea adjunctă, care i-a indemnat să meargă spre casele lor fără griji, dar nimeni nu s-a lăsat convins. Au fost și dintre aceia care dimineața au trebuit să meargă la serviciu, dar fiecare a socotit că o noapte pierdută pentru viitorul copilului nu este un sacrificiu prea mare.

Miercuri dimineața la ora 8 au început înscrierile, care au durat câteva ore bune. Operațiunile au fost încetinite și de serverele online ale ministerului, care au funcționat, conform tradiției, încet.

La final, așa cum era de așteptat, s-a repetat situația din anii trecuți, adica nu s-a depășit numărul de 30 de copii înscriși.

Dar situația nu este deocamdată foarte clară la toamnă. Noul ministru al învățământului a anunțat că din următorul an școlar, clasele nu vor putea avea mai mult de 22 de elevi. Inspectoratul Școlar Cluj este cel care urmează să soluționeze solicitarea de suplimentare a numărului de elevi din clasa Step by Step de la Gherla.

În calendarul înscrierilor la învățământul primar, până pe 23 martie are loc completarea de către părinți/ tutori legal instituiți/reprezentanți legali, online sau la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor, a cererilor-tip de înscriere.

video în continuare

sus(0)jos(42)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon parbriz luneta gherla dej cluj atelier service

Lasă un răspuns