taxi gherla telefon
mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon
comunicatii internet

Tendintele pietei telecom în 2015: mai mult internet si oferte mai generoase

Majorarea numărului de conexiuni la internet prin tehnologiile 3G şi 4G/LTE, creşterea utilizării serviciilor în roaming şi apariţia unor oferte „mai generoase” în privinţa ninutelor naţionale şi internetului mobil incluse vor fi principale tendinţe care se vor manifesta pe piaţa telecom în 2015.

„În primele şase luni ale acestui an, numărul total de conexiuni mobile active la internet a crescut cu 28%, la 14,4 milioane. Tendinţa pozitivă va continua să se manifeste şi în 2015, fapt ce va aduce şi la creşterea ratei de penetrare a serviciilor de internet mobil, care la finele lunii iunie se situa la 52,1%. De asemenea, pe fondul reducerii tarifelor pentru apelurile efectuate în interiorul UE, vom asista la creşterea utilizării serviciilor în roaming, aşa cum s-a întâmplat în prima parte a acestui an, când traficul de voce a urcat 32%, la 241 milioane de minute”, a declarat preşedintele ANCOM, Cătălin Marinescu, prezent la un eveniment de specialitate.

Potrivit datelor ANCOM, numărul conexiunilor fixe şi mobile la internet a atins 18,3 milioane la finele lunii iunie, în creştere cu 22,8% faţă de 30 iunie 2013, pe fondul avansului conexiunilor mobile cu 28,5%, la 14,4 milioane, reiese din datele anunţate de autoritatea de reglementare în comunicaţii (ANCOM).

„În cazul internetului mobil de bandă largă, numărul conexiunilor a înregistrat un salt de la 8,2 milioane de conexiuni active la jumătatea anului 2013 până la 10,5 milioane la jumătatea anului 2014, adică, în medie, peste un milion de conexiuni în plus la fiecare 6 luni”, a spus Marinescu.

În cazul conexiunilor mobile de acces la internet, la jumătatea acestui an, peste 8,5 milioane dintre cele 14,4 milioane de conexiuni active foloseau tehnologia 3G şi, respectiv, superioară 3G, din care 253.000 erau prin tehnologia 4G.

Din totalul celor 14,4 milioane de conexiuni mobile la internet, jumătate au fost utilizate pe bază de cartele preplătite, iar jumătate pe bază de abonament, dintre acestea din urmă 5,3 milioane aparţinând utilizatorilor persoane fizice, iar restul de 1,9 milioane persoanelor juridice.

În ceea ce priveşte modalitatea de acces, 89% dintre conexiunile mobile au fost accesate prin telefonul mobil/smartphone, în timp ce restul de 11% au fost conexiuni prin intermediul modemurilor/cardurilor sau USB.

„Anticipez că operatorii telecom vor continua să adreseze clienţii cu oferte din ce în ce mai generoase, cu mai mult internet mobil inclus, cu mai multe minute naţionale incluse. Totodată, pe fondul reducerii preţului mediu, ofertele convergente fix-mobil vor fi alimentate şi de terminale inteligente şi tablete”, a spus Marinescu, citat de Mediafax.

sus(0)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon apartament chirie gherla

Lasă un răspuns