ochelari gherla gama optic
lemnul verde cofetarie gherla prajitura tort telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon angajare mariflor responsabil manager magazin gherla dej bistrita
gherla panorama deal

Temperaturile scad și cu 20 de grade, e cod galben în toată România, ce fenomene se anunță

Vremea se răcește abrupt în toată România, se anunță vânt puternic, ploaie, lapoviță și ninsoare.

Joi la amiază Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare cod galben de vânt, ninsori viscolite și polei.

Mai ales pe parcursul zilei de joi și în noaptea de joi spre vineri vor fi precipitații în majoritatea regiunilor, la început ploi, apoi predominant ninsori. Se va depune strat de zăpadă, pe alocuri consistent. Local se va semnala polei sau ghețuș.

Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a teritoriului, amplificând senzația de frig, cu viteze de 55-65 km/h și temporar peste 70-80 km/h, mai ales în centru, sud și est. În Moldova, Muntenia, Dobrogea, Transilvania, Maramureș și la munte temporar ninsorile vor fi viscolite, iar zăpada spulberată.

Alerta meteo de răcire este valabilă până pe 15 februarie, dar ar putea fi prelungită, în toate regiunile.

Mai ales pe parcursul nopților și al dimineților va fi ger, la început în vest, nord, nord-est și centru, apoi și în restul teritoriului. Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10 grade și se vor încadra, în general, între -18 și -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei, unde din noaptea de vineri spre sâmbătă (12/13 februarie) vor coborî sub -20 de grade.

Maximele diurne vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -10 și -2 grade.

Vremea va fi deosebit de rece și pe parcursul săptămânii viitoare, local geroasă mai ales noaptea și dimineața.

ALERTĂ COD PORTOCALIU LA MUNTE – 11 februarie, ora 18:00 – 12 februarie, ora 18:00  – în Munții Banatului, în Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini de peste 1500 m vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 110-130 km/h. În noaptea de joi spre vineri (11/12 februarie) va ninge viscolit, apoi zăpada va fi spulberată puternic. Temporar vizibilitatea va fi redusă semnificativ, sub 50 m.

Joi la ora 12, în vestul țării deja se înregistrau temperaturi negative în vestul țării, unde a pătruns deja valul de frig. La Oradea erau -3 grade. La aceeași oră, la Gherla și Dej erau 8 grade, iar la Cluj-Napoca 7 grade.

anm temperaturi

foto principală: arhiva

 

fotografi video evenimente nunta botez majorat gherla dej cluj creare site web gherla dej cluj

Lasă un răspuns