taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj fundatura iclod irrom fabrica calorifere salariu
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon angajare locuri de munca gherla dej cluj tehnician mezeluri mariflor mek pavaje borduri mintiu gherlii gherla dej cluj
otel laminat rece

Tehnologii de prelucrare a oțelului laminat pentru un viitor mai sigur

Citește articolul pentru a afla care sunt tehnologiile care ajută la prelucrarea oțelului laminat în formele cele mai avantajoase și mai sigure pentru omenire.

Produsele bazate pe prelucrarea rulourilor laminate la rece se regăsesc într-o varietate de domenii de activitate (automobile, mașini-unelte, electrocasnice etc). Până să ajungă în faza de produs finisat, oțelul laminat este prelucrat prin diverse tehnologii, care, în acest moment, trebuie să se adapteze nevoilor omenirii.

De la protecția mediului înconjurător și până la crearea unor materiale capabile să reziste perioade lungi de timp, producătorii de oțel și articole derivate trebuie să inoveze periodic în materie de tehnologii de prelucrare a acestui material.

De ce oțelul laminat al viitorului trebuie să fie cât mai curat și sigur?

În acest moment, oțelul este obținut prin folosirea a două metode considerate clasice – în cuptoare cu ardere și în cuptoare electrice. Prima metodă generează 72% din volumul de oțel existent pe piață, în timp ce a doua metodă, numai 28%. În timp ce un cuptor electric poate fi încărcat 100% cu oțel reciclat, cuptoarele cu ardere clasică pot fi încărcate într-un procent de numai 30%. Pentru producția a 1000 de tone de oțel brut, un cuptor clasic folosește 1,370 de tone de minereu de fier, 270 kilograme de calcar, 125 kilograme de oțel reciclat și 780 kilograme de cărbune.

Metoda producerii oțelului în cuptoarele electrice echivalează cu utilizarea a 710 kilograme de oțel reciclat, 180 kilograme de cărbune, 88 de kilograme de calcar și 586 kilograme de minereu de fier. Este cât se poate de clar că metoda producerii de oțel în cuptoarele electrice este mult mai avantajoasă din punct de vedere a resurselor folosite.

De asemenea, din punct de vedere ecologic (de protecție a mediului înconjurător), producția de oțel folosind tehnologii inovative echivalează cu reducerea emisiei de CO2 de 4,3 tone la utilizarea unei tone de oțel reciclat. Cuantificat în bani, această diminuare a nivelului de poluare înseamnă economii de 20 de miliarde de euro anual.

Tehnologiile de producție și prelucrare a oțelului implică o continuă căutare în vederea identificării celor mai avantajoase soluții. Reducerea nivelului de consum a materiilor prime în procesul de producție, dar și de diminuarea a emisiilor de dioxid de carbon (Uniunea Europeană derulează programul ULCOS în acest sens) sunt obiective prioritate ale noilor metode de producție.

Tehnologia ORC (reducerea nivelului consumului de apă în procesul de producție a oțelului), Hybrit (oțel cu 0% carbon începând cu 2020), Jet Process (îmbunătățirea rezultatelor obținute în refolosirea oțelului reciclat) sau tehnica electrolizei oxidului topit sporește calitatea rezultatelor obținute în urma procesului de producție a oțelului.

Necesitatea implicării factorului uman în procedura de producție s-a diminuat în mod considerabil pe măsură ce a crescut nivelul de utilizare a noilor tehnologii. În anii ‘80, o tonă de oțel se producea în 10 ore de muncă, în timp ce astăzi este nevoie de numai 1,9 ore de muncă pentru a obține o tonă de oțel.

Certificatele de calitate se bazează pe noi reglementări care vizează scăderea consumului de apă, a emisiilor de CO2 și a altor cerințe standard în industrie. Se discută chiar de implementarea dispozitivelor de printare 3D în producția de materiale din oțel (combinarea părților 3D printate cu straturi de pulbere metalică cu plastic).
Companiile producătoare de oțel reinvestesc aproximativ 5,9% din profit pentru identificarea de noi tehnologii de prelucrare a oțelului. În acest moment există 3500 de gradații de oțel (peste 75% dintre acestea neexistând în urmă cu 20 de ani).

Consumul de energie a scăzut cu 61% (pentru producția unei tone de oțel), în timp ce 90% din apă utilizată în procesul de prelucrare este purificată și refolosită. Grație îmbunătățirii acestor metode și tehnologii, industria care se ocupă de producerea de oțel și-a îmbunătățit nivelul performanțelor. Astăzi, oțelul nu doar că este mai rezistent, ci este și mai curat și mai sigur ca niciodată!

sus(1)jos(3)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns