nunta gherla angela rusu sala crystal ballroom dej cluj

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata banca cooperatista alianta cluj gherla credit dobanda iclod bobalna dej pub vanzare vintage gherla locuri de munca gherla angajare calculatoare sofer locuri de munca gherla contabil mariflor dej cluj

taxi

Taximetriștii din Gherla cer tarife mai mari la transport – primăria a pregătit un proiect de majorare – VIDEO

Peste 40 de semnături au strâns taximetriștii din Gherla pentru a solicita primăriei să majoreze tariful la transportul cu taxi.

Într-o adresă depusă la primărie, firma Travel Taxi a sesizat faptul că la Gherla se practică la scară largă transportul fără a porni contorul. „Firmele care folosesc ceas, plătesc taxe și impozite, celelalte nu”, se menționează în adresa respectivă, cu solicitarea de a se face verificări în teren. De asemenea, se mai sesizează faptul că unii taximetriști nu au atestate.

Solicitarea de majorare a tarifului de transport în regim de taximetrie la Gherla cuprinde 43 de semnături și „reprezintă 52 de taximetriști”. Cererea acestora nu a prezentat argumente de natură economică care să justifice majorarea.

Primăria Gherla a anunțat că va promova un proiect de hotărâre pentru majorarea tarifelor si motivează aceasta prin „dublarea salariului minim în această perioadă, precum şi creșterile tarifelor din majoritatea oraşelor apropiate”.

Ultima majorare a tarifelor a fost făcută la Gherla în urmă cu peste 3 ani, în decembrie 2014, când a fost stabilit un preț maxim de 1,99/km pe timp de zi și 2,19 lei/km pe timp de noapte. Autoritatea de autorizare menționează că la data ultimei majorări, preţul carburantului era mai mare decât cel actual, iar indicele preţului de consum a crescut nesemnificativ.

Consilierii au cerut si mai multe controale pe teren pentru stoparea fenomenului de transport fără a porni ceasul. În discuțiile avute pe acest subiect, în ședința consiliului local din luna februarie, s-a precizat faptul că primăria poate să-i controleze pe taximetriști doar atunci când staționează în spațiul special amenajat. „În momentul în care te-ai dus în parcare, în minutul următor toți ceilalți știu!”, a spus reprezentantul primăriei„La cursele care se fac în afara orașului se practică cele sesizate. Noi nu putem să-i verificăm, doar poliția de stat„, a afirmat Nicușor Fărcaș, șeful serviciului financiar-contabil din primărie.

video: discuțiile din consiliul local

Conform legii, poliția poate verifica la taximetriști I.T.P.-ul, certificatul de agreare, asigurarea auto, asigurarea pentru bagaje și călători, metrologie, viza de autorizatie transport, viza de autorizație taximetrie. Politia Locală poate acționa doar pe linia stationării sau parcării în locurile corespunzătoare.

Într-un proiect de hotărâre al primăriei, noile tarife propuse sunt 2,30 lei/km pe timp de zi și 2,50 lei/km pe timp de noapte. Acestea ar putea fi aprobate în ședința din luna aprilie, dacă vor primi votul consilierilor locali.

Tarifele propuse sunt cele care se practică în acest moment de firmele de taximetrie din Dej. La Cluj-Napoca tariful utilizat de toate firmele este în prezent de 2.25 lei/km pe timp de zi și 2.50 lei/km pe timp de noapte. Se pare că există și o excepție, o firmă care activează în zona aeroportului, care taxează cu 2.50 lei/km ziua și 3 lei pe timp de noapte.

NOILE TARIFE PROPUSE LA GHERLA

TARIF ZI NOAPTE UM
PORNIRE 2,30 2.30 lei
INTERIOR 2.30 2,50 Lei/km
EXTERIOR 2,30 2,50 Lei/km
STAŢIONARE 23 25 Lei/oră

Noile tarife la transportul cu taxi ar putea să-i mulțumească pe taximetriști, dar au șanse mari să nu fie privite cu ochi buni de călători. Părerile sunt împărțite, după comentariile exprimate pe acest subiect în spațiul public.

„Invităm taximetriștii să facă 3 lei/km, dar cu promisiunea că o să aibă frâne la mașini, capete de bară care nu sună, lipsa miros țigară în mașini, mașini curate, atitutine potrivită, respect în trafic, 7 ani de acasă, mașini care nu te afumă. Invit taximetriștii să efectueze taximetrie decentă. În lipsă, invit taximetriști să circule cu Uber!”, spune un clujean.

„Și noi invităm clienții măcar să salute când urcă în mașină, să nu miroase a transpirație etc. Referitor la mirosul din mașină, orice mașină miroase a ce transportă. Transporți pâine, miroase pâine. Transporți… era să zic gunoaie :-) , miroase a gunoi!”, a fost replica rapidă, venită din partea unui taximetrist mai acid.

În prezent, la Gherla sunt eliberate 88 de autorizații pentru activitatea de transport în regim de taximetrie.

sus(4)jos(34)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns