locuri de munca fundatura iclod lacatus sudor gherla dej clj bontida
nunta gherla angela rusu sala crystal ballroom dej cluj
flori vanzare 8 martie gherla adp pret

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata locuri de munca gherla dej cluj ospatar conte

taxi

Tarife mai mari la taxi în Gherla – crește și numărul de autorizații pentru taximetrie

Incepând din 13 iulie, călătorii care circulă cu taxi la Gherla vor plăti mai mult pentru o cursă. Noile tarife sunt de 2,30 lei/km pe timp de zi și 2,50 lei/km pe timp de noapte.

De asemenea, un proiect, care dacă va fi aprobat, va permite creșterea numărului de autorizații taxi la Gherla, este pe masa administrației locale.

Potrivit acestuia, numărul maxim de autorizaţii taxi, necesar pentru executarea seviciului de transport în regim de taxi, pentru următoarea perioadă de 5 ani, ar putea fi mărit.

In referatul intocmit în acest scop, se propune majorarea numărului de autorizaţii taxi ce pot fi eliberate de Autoritatea de autorizare, de la 88, cât este în prezent, la 93.

Ordinul 356/2007 al MIRA, privind normele metodologice pentru aplicarea prevederilor Legii nr. 38/2003, privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, prevede un număr de maxim 4 autorizaţii la 1000 locuitori, numărul acestora stabilindu-se prin hotărâre a Consiliului Local, pentru o perioadă de 5 ani.

Menţionăm că numărul actual de autorizaţii taxi a fost stabilit în anul 2008, iar argumentele pentru majorarea numărului de autorizaţii la 93 sunt următoarele:

– ținând cont că în municipiul Gherla nu există alte servicii de transport local de persoane, respectiv autobuze, troleibuze, tramvaie etc., se doreşte asigurarea echilibrului între cerere şi ofertă pe piaţa transportului de persoane în regim de taxi.
– adresa de la Instituţia Prefectului-judeţul Cluj, înregistrată la nr. 6760/10.05.2018, prin care se comunică numărul de locuitori la data de 1 ianuarie 2017 ca fiind de 23.174, conform Institutului Naţional de Statistică.

Ţinând cont de algoritmul prevăzut, rezultă că la numarul de locuitori, avem dreptul la 92,69 respectiv 93 autorizaţii taxi.

sursa: referat majorare tarife taxi

Orice persoană interesată, precum și asociațiile de afaceri și alte asociații legal constituite sunt invitate să depună propuneri, sugestii sau opinii, cu valoare de recomandare, privind proiectul de hotărâre mai sus menționat, la registratura Primăriei Municipiului Gherla sau prin poștă, în termen de 3o de zile lucrătoare de la data publicării prezentului anunț – 10.07.2018.

Proiectul de hotărâre, însoțit de referatul de specialitate, poate fi studiat pe o perioadă de 30 de zile, la avizierul Primăriei Municipiului Gherla și pe site instituției sau poate fi obținut în copie, pe bază de cerere adresată Serviciului Administrație Publică Locală.

Ședința în cadrul căruia va fi dezbătut proiectul sus menționat va fi organizată si anunțată in termenele prevăzute de lege.

In prezent, la Gherla funcționează două dispecerate, Taxi Gherla și Travel Taxi, la care sunt afiliate 55, respectiv 33 de firme și PFA-uri.

Noile tarife pentru activitatea de taximetrie la Gherla au fost votate în sedința de consiliu a lunii iunie.

video în continuare – votul noilor tarife

Noile tarife pentru activitatea de transport în regim de taxi la Gherla sunt maximale. Astfel, nu nu este exclus ca unele firme sau PFA-uri să aplice în continuare tarife mai mici.

Conform reglementărilor, toate taximetrele trebuie să afișeze tarifele, astfel încât călătorii să fie în cunoștință de cauză.

Taximetriștii din Gherla cer tarife mai mari la transport – primăria a pregătit un proiect de majorare – VIDEO

sus(1)jos(12)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns