taxi gherla telefon
mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon excavator gherla dej cluj
codobanda

Taraful Codobanda, cu instrumentiști din Gherla și Pălatca, în concursul de talente din Ungaria – VIDEO

Concursul  „Fölszállott a páva” (Păunul și-a luat zborul) de pe canalul de televiziune Duna TV este o oportunitate pentru copiii și tinerii iubitori de folclor pentru a-și demonstra talentul ca soliști vocali, instrumentiști, dansatori solo și ansambluri. Manifestarea artistică a ajuns la al șaptelea sezon și are ca scop valorificarea și păstrarea tradițiilor populare și descoperirea de noi talente din domeniul muzicii și dansului popular.

La preselecția din 2019 s-au înscris în jur de 1.000 de copiii, dintre care 48 au fost aleși să participe în emisiunea transmisă în direct la tv.

În acest an, taraful Codobanda a promovat în etapa care va fi difuzată vineri, 22 noiembrie, de la ora 20.30, la Duna TV. Numele tarafului provine de la primașul Codoba Florinel, originar din familia de muzicanți din Pălatca. Ceilalți doi membrii sunt Molnar Adam și Balla Peter sunt din Gherla, elevi la Liceul Teoretic Kemény Zsigmond, în clasa a IX-a, respectiv a VI-a.

video în continuare

Cei trei cântă împreună de puțin timp, însă participă de ani de zile la taberele de dans și muzică populară din Răscruci.  Muzica din Câmpia Trnasilvaniei va răsuna acum din strunele ceterașilor din Codobanda la concursul TV.

În anii trecuți, tarafurile Harmadik și Ördöngös din Gherla au ajuns până în finala concursului, aducând faimă școlii de muzică populară din cadrul fundațiilor Téka din Gherla și Kallos din Răscruci.

Taraful „Ördöngös” din Gherla în finala unui concurs TV de talente în Ungaria – VIDEO

sus(21)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon apartament chirie gherla

Lasă un răspuns