hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata

Este prima reprezentantă a mişcării artistice gherlene care a cântat în această ţară insulară din Extremul Orient.

Tânără artistă din Gherla laureată la festivalul internațional „Transylvanian Stars” de la Târgu Mureș

Toamna este bogată în municipiul Gherla şi prin realizările artistice ale tinerelor talente. Mai ales copiii aduc multe bucurii şi satisfacţii părinţilor şi cadrelor didactice care le instruiesc.

Avem un exemplu concret chiar din zilele trecute. Micuţa şi talentata interpretă de muzică populară de 12 ani, Larisa Gurzău, elevă în clasa a VI-a a liceului „Petru Maior” din Gherla, a ocupat locul II la secţiunea folclor a Festivalului internaţional de interpretare muzicală şi dans „Transylvanian Stars” de la Târgu Mureş, aflat la ediţia a III-a.

Organizat între 25-29 octombrie de Centrul Cultural „Mihai Eminescu” din municipiul de pe Mureş, cu sprijinul Primăriei, a Consiliului Judeţean Mureş şi a Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş, festivalul a avut loc în sala de spectacole a Ansamblului Profesionist de dansuri populare „Mureşul”.

Evenimentul a reunit peste 200 de copii şi tineri în cadrul mai multor secțiuni de muzică pop-rock, etno solo, etno-duet, jazz vocal solo, grupuri vocale pop, rock & jazz, dansuri clasice și moderne, folclor, grup instrumental – folclor, dansuri populare.

Scopul organizării acestui adevărat concurs de interpretare artistică a fost acela de a da şansa participanţilor să confirme calităţile vocale şi instrumentale în cadrul unui festival de o amploare mai mare, chiar cu caracter internaţional, la ediţia din acest an fiind prezenţi mesagerii artei din Italia, Bulgaria, Republica Moldova, Turcia, Ucraina, Croația și Ungaria. Deci, meritul talentatei soliste Larisa Gurzău este cu atât mai mare, ea concurând într-o companie selectă şi de înalt nivel artistic.

În ultima perioadă, mica artistă a mai evoluat pe scenele diferitelor festivaluri şi concursuri folclorice desfăşurate în ţară, dar şi departe de casă, în Taiwan.

Szekely Csaba

sus(10)jos(0)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns