irrom fabrica calorifere iclod fundatura locuri de munca angajare sudor stivuitorist sef schimb dej cluj
gama optic ochelari gherla magazin service dej cluj
angajare sofer transport mobila gherla dej cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj asociatia pro vita cabinet veterinar gherla medic telefon
bautura praf

Tânăr băut, pozitiv la substanțe interzise, fără permis la volan prin Dej, urmărit cu poliția. „Cred că mi-a pus cineva droguri în băutură!”

În fața judecătorilor a ajuns cazul unui tânăr, cercetat pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe și fără permis.

Întâmplarea a avut loc pe 26 noiembrie 2022. În jurul orei 00.20, în timp ce se deplasa cu un autoturism pe str. 1 Mai din Dej, polițiștii i-au făcut semn să oprească, dar acesta și-a continuat drumul. Oamenii legii au început urmărirea, iar la un moment dat, șoferul a oprit, iar din mașină au ieșit două persoane de sex masculin, care au luat-o la fugă, în direcții diferite. Polițiștii i-au prins pe amandoi.

Șoferul emana halenă alcoolică şi era într-o stare psiho-fizică neobişnuită. La testarea cu etilotestul a rezultat o valoare de 0,25 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar la testarea pentru substanțe interzise, aparatul a indicat valori pozitive pentru AMF. Analizele de la IML au confirmat ulterior prezența substanței mefedrină.

La verificarea în bazele de date a rezultat că tânărul nu deținea permis de conducere. Acesta a explicat că a început școala de șoferi, dar că nu a terminat-o.

În ceea ce privește gravitatea faptei comise, instanța a apreciat că aceasta este medie, în raport de concluziile buletinului de analiza toxicologică. Referitor la persoana inculpatului, acesta este la primul contact cu legea penală, neavând antecedente penale.

În ceea ce priveşte conduita avută după săvârşirea infracţiunii şi în cursul procesului penal, instanţa a constatat că inculpatul a recunoscut faptele săvârșite, atât în cursul urmăririi penale, cât și în fața instanței. Cu toate acestea, a reținut faptul că acesta nu a oprit la solicitarea organelor de poliție, ulterior încercând să fugă, cu scopul sustragerii de la răspunderea penală.

Referitor la consumul de substanţe psihoactive, tânărul a declarat că el nu ştie să fi consumat substanţe, dar este posibil ca cineva să-i fi pus în băutură.

La termenul din 26 martie, judecătorii de la Dej l-au condamnat pe bărbat la 2 ani de închisoare, cu suspendare sub supraveghere pe termen de 2 ani. El este obligat să frecventeze un program de reintegrare socială și să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile.

Sentința poate fi atacată în termen de 10 zile de la comunicare.

foto: arhiva

angajare loc de munca sofer distributie gherla dej cluj fotografi video evenimente nunta botez majorat gherla dej cluj

Lasă un răspuns