hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata

baita tricolor tablie bilingva maghiar

Tabla cu denumirea în limba maghiară de la intrarea în Băița a fost vopsită tricolor

De când au fost montate tăblițele cu denumirea în limba maghiară a localității Băița, localitate componentă a municipiului Gherla, acestea o țin tot într-o aventură. La un moment dat, o tablă cu denumirea „Kero” chiar a dispărut peste noapte.

Acum cineva a vopsit-o cu spray în culorile tricolorului românesc. Luni după-amiază, tăblia era la locul ei, dar vopsită cu culorile roșu, galben și albastru. Se pare că între timp cineva a încercat să curețe vopseaua, astfel încât să fie vizibilă denumirea, dar a abandonat munca după ce a curățat vopseaua roșie.

Tăblițele respective au fost montate în vara anului 2017, iar primăria a explicat că a pus în aplicare legea privind inscriptile bilingve în localitățile unde o minoritate depășește 20% din totalul populației. Conform recensământului din 2011, la Băița erau 25.98% etnici maghiari.

În urmă cu una an, aceeași tablă cu denumirea în limba maghiară a localității a dispărut, iar autoritățile locale au luat măsuri să fie pusă la loc.

foto primită de la cititori

A dispărut o tăbliță cu denumirea în limba maghiară a localității de la Băița – VIDEO

sus(25)jos(14)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns