gama optic ochelari gherla concurs laptop dej cluj
locuri de munca gherla dej cluj fundatura splendid lacatus montator salariu
lemnul verde cofetarie gherla prajitura tort telefon
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon angajare infirmiera camin batrani rebeca santioana angajare fast food km 0 gherla
merion gherla restaurant angajare ospatar barman bucatar
foc tabara

Taberele din 2023 la Fundația Kallos Zoltan din Răscruci

Chiar de la începutul anului, Fundaţia „Kallós Zoltán” din Răscruci, comuna Bonţida, a stabilit deja programul obişnuitelor tabere.

Este vorba de tradiţionalele perioade de petrecere a verii în compania artei populare şi folclorului, fundaţia de pe Valea Someşului Mic fiind cunoscută şi apreciată mai ales prin valorificarea şi popularizarea valorilor folclorice maghiare din zona Câmpiei, acordând o mare atenţie şi instruirii muzicale a copiilor.

Sejururile din timpul vacanţei de vară oferă copiilor şi tinerilor noi posibilităţi de a face cunoştinţă cu jocurile populare de pe meleagurile clujene, dar şi cu frumoasele cântece populare. Prima serie se derulează în perioada 1-8 iulie 2023 şi se adresează tinerilor. Va urma tabăra de creaţie pentru familişti organizată în intervalul 24 -30 iulie, unde copiii învaţă noi meşteşuguri populare împreună cu părinţii lor şi la care de obicei participă şi mulţi amatori din afara judeţului Cluj. Arta populară şi meşteşugurile populare au și o tabără separată, mai precis în perioada 31 iulie – 6 august. Seria taberelor se încheie cu cea mai aşteptată acţiune de vacanţă, adică cea rezervată muzicii şi dansului popular, planificată în intervalul 6-13 august şi la care se aşteaptă o prezenţă mare, aşa cum s-a întâmplat şi în anii trecuţi, când cursurile organizate de gazde au fost onorate şi de străini.

Fundaţia „Kallós Zoltán” din Răscruci dispune de o bază materială bogată şi diversificată pentru desfăşurarea activităţilor educaţionale, organizând chiar şi o devărată şcoală de instrumente muzicală în municipiul Cluj-Napoca, de unde în ultimii ani s-au evidențiat multe talente, unii instrumentişti făcând parte din tarafurile de muzică populară înfiinţate la Cluj-Napoca sau la Gherla.

Szekely Csaba

foto: Facebook

fotografi video evenimente nunta botez majorat gherla dej cluj creare site web gherla dej cluj

Lasă un răspuns