ochelari gherla gama optic
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
lemnul verde cofetarie gherla prajitura tort telefon
milano restaurant pensiune cazare gherla dej nima cluj sala evenimente copii joaca
service auto gherla dej cluj milano
mariflor gherla fabrica angajare locuri de munca gherla dej cluj muncitor
locuri de munca angajare gherla fabrica umerase ch industrial gestionar electrician
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon service reparatii chei auto gherla dej cluj chip inlocuire sofer angajare mariflor gherla dej cluj
escape gherla restaurant angajare ospatar bucatar curatenie dej cluj
tabara teka gherla szamosujvar

Tabere de vară organizate de Fundaţia Téka

În această vară se reiau activităţile în obişnuitele tabere de vară, mult aşteptate de copiii şi tinerii oraşului, dar şi din comunele de pe Câmpie, în cadrul Fundaţiei Culturale Téka din municipiul Gherla.

În anii trecuţi, aceste tabere au fost frecventate chiar şi de elevi din judeţul vecin Bistriţa-Năsăud, dar şi din Cluj-Napoca.

După ce timp de doi ani au fost suspendate, din cauza pandemiei de Covid, în această vară au loc şapte tabere, începînd cu 26 iunie pînă la 3 septembrie. Deja sunt activităţi estivale la care toate locurile sunt ocupate, cum este de exemplu tabăra de limba română, planificată pe perioada 3-8 iulie. Este vorba de copii între vîrsta de 6-14 ani, care provin din familii maghiare şi care doresc să înveţe corect limba română, sub îndrumarea profesorilor de specialitate. Este o iniţiativă excelentă a fundaţiei din Gherla, care s-a bucurat de succes şi în anii anteriori.

Mulţi copii şi adulţi se interesează de tabăra de ceramică, ce va avea loc în perioada 12-16 iulie. Este vorba de ediţia a XII-a, iar activităţile se vor desfăşura în modernul şi bine dotatul atelier de ceramică din incinta Liceului Teoretic „Kemény Zsigmond”. Separat sunt organizate cursuri practice pentru adulţi.

Tot în perioada vacanţei de vară, mai exact între 26 iunie – 3 iulie, copiii se pot instrui în diferite meşteşuguri populare, în tabăra aflată la ediţia a XIV-a. Cele mai reuşite lucrări realizate vor fi prezentate la final în cadrul unei expoziţii.

Membrii cercurilor de instrumente din cadrul Fundaţiei Culturale Teka se pot pregăti în timpul taberei muzicale ce va avea loc în perioada 30 august – 3 septembrie. Dansatorii Ansamblului „Kaláka” se întâlnesc în săptămîna 17-24 iulie la tabăra de dansuri populare, care se desfăşoară în fiecare an în localitatea Lacu din comuna Geaca.

Mai sunt organizate şi alte activităţi de vacanţă în cadrul Fundației Teka pentru copiii din Gherla și din împrejurimi, care au astfel posibilităţi de recreere şi distracţie pe timpul vacanţei de vară.

Szekely Csaba

foto: arhiva/ Facebook Fundația Teka

fotografi video evenimente nunta botez majorat gherla dej cluj creare site web gherla dej cluj

Lasă un răspuns