ochelari gherla gama optic
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
mariflor gherla fabrica angajare locuri de munca gherla dej cluj muncitor
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon depozit gherla mixt alimente
escape gherla restaurant angajare bucatar pizzer dej cluj
tabara copii

Tabere de vacanţă la Răscruci

Nici în acest an nu lipsesc obişnuitele tabere tematice organizate de Fundaţia Kallós Zoltán din localitatea Răscruci. Abia s-a terminat şcoala şi gazdele deja pregătesc locaţia în vederea începerii primei serii de tabere.

În această vară, în încinta fundaţiei înfiinţată în 1992 de regretatul cercetător de folclor şi etnograf Kallós Zoltán, fiu al satului, au loc patru tabere, care acoperă toată perioada vacanţei de vară.

Primii care vor intra în febra activităţiilor recreative vor fi copiii în vîrstă de 12-17 ani, care vor fi angrenaţi în Tabăra de tineret, ce are loc în perioada 3-10 iulie. Participanţii vor face cunoştinţă cu folclorul de pe Cîmpie şi se vor instrui în instrumente şi dansurile populare din zonă.

Va urma Tabăra familiei, unde copii şi adulţi împreună petrec o săptămînă în mijlocul naturii în compania muzicii şi jocurilor populare tradiţionale, în fiecare seară avînd loc şezătoare populare. Tabăra se desfăşoară în perioada 24-31 iulie.

Cea de a treia tabăra este şi cea mai frecventată şi îndrăgită. Este vorba de cei interesaţi de meşteşugurile populare, scopul activităţilor fiind învăţarea unor meşteşuguri cum sunt olăritul sau confecţionare de coşuri. Cei înscrişi vor frecventa acţiunile taberei în perioada 1-6 august, cînd tinerii se vor instrui în această adevărată artă sub îndrumarea unor specialişti în domeniu.

Ultima tabără este cea de muzică populară şi dans popular, adică de folclor, ce are loc în perioada 7-14 august şi care an de an se bucură de mare popularitate. Participanţii vor cînta şi dansa în compania tarafurilor din localitate, Cluj-Napoca şi Gherla, printre invitaţi aflîndu-se cunoscuţi primaşi de pe Cîmpie.

Oaspeţii taberelor de vară de la Răscruci vor efectua drumeţii pe Valea Someşului Mic şi pe Cîmpie, iar în fiecare seară se organizează programe artistice şi concerte de muzică populară.

Să nu uităm, în timpul anului de învăţămînt în cadrul Fundaţiei „Kallós Zoltán” funcţionează o adevărată şcoală de instrumente muzicală, onorată şi de mulţi copii din Cluj-Napoca.

Szekely Csaba

foto: Facebook

fotografi video evenimente nunta botez majorat gherla dej cluj creare site web gherla dej cluj sofer tir angajare gherla dej cluj intern

Lasă un răspuns