taxi gherla telefon
mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon excavator gherla dej cluj
sic mestesug

Tabără de dansuri populare, meșteșuguri şi târg de vară la Sic

Luna august este bogată în tabere de folclor şi târguri meşteşugăreşti. La Căminul Cultural din Sic, recent renovat,  are loc între 12-18 august tradiţionala tabără de dansuri populare.

Timp de şase zile, participanţii au la dispoziţie un program variat. Pe lângă obişnuitele cursuri de dansuri populare, oaspeţii aşezării de la poarta Câmpiei au ocazia de a se iniţia în diverse meşteşuguri populare tradiţionale, cum sunt broderitul, cusutul sau vopsitul de mobilier.

Cursurile de jocuri populare se derulează separat pentru începători, avansaţi şi copii şi sunt conduse de coreografii Németh Ildikó, Szabó Szilárd, Gémesi Zoltán, Balta Aranka, Bardóczi Lehel şi Bardóczi Katalin.  În paralel are loc şi un curs de instrumente muzicale.

Tot la Sic se desfăşoară tabăra de muzică populară „Ördöngös”. În perioada 12-18 august 2019, la Căminul cultural din centrul comunei, vizitatorii taberelor sunt angrenaţi în fiecare seară la şezătoarea populară. Aici acompaniamentul muzical va fi asigurat de tarafurile „Ördöngös” şi „Pali Marci”, ultimul din localitate. Cu acest prilej, participanţii învaţă dansuri populare din Sic şi Chesău.

La târgul de vară sunt expuse spre vânzare obiecte de artă populară şi diferite produse de artizanat tradiţionale de pe aceste meleaguri. Nu lipseşte nici în acest an concursul de gătit gulaş la ceaun sau cel de făcut sarmale, cu premii pentru câştigători.

Szekely Csaba

foto: arhiva

sus(8)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon apartament chirie gherla

Lasă un răspuns