taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla vindecare tratament terapeut terapie bowen gherla dej cluj locuri de munca angajare gherla dej cluj supercom sofer muncitor
gherla primarie initiativa

Sute de oameni au semnat inițiativa privind amplasarea antenelor de telefonie mobilă în Gherla. Urmează o conferință despre efectele radiațiilor

Prima inițiativă cetățenească de la Gherla s-a bucurat de o reacție pozitivă din partea publicului.

Este vorba despre subiectul amplasării antenelor de telefonie mobilă în oraș, situație despre care inițiatorii consideră că poate fi reglementată printr-o hotărâre de consiliul local.

Ideea nu a primit atenția așteptată la consilieri sau la executiv, astfel că inițiatorii au ieșit în stradă. Aproape 1000 de semnături ale locuitorilor din Gherla erau necesare pentru a se iniția un proiect în acest sens în consiliul local. După trei săptămâni de la lansarea apelului la acțiune, peste 1.700 de persoane au semnat pentru punerea în practică a inițiativei.

primarie gherla initiativa

Inițiatorii au transmis pe rețelele sociale un mesaj pentru toți locuitorii orașului.

***

Dragi gherleni,

Azi am reuşit să scriem o filă din istoria municipiului nostru. Am depus la Primărie prima iniţiativă cetăţenească privind reglementarea unor măsuri de protecţie a cetăţenilor faţă de efectele radiaţiilor electromagnetice generate de antenele de telefonie mobilă şi transmisii de date mobile în Municipiul Gherla.

Vă mulţumim pentru susţinerea acordată, arătând prin aceasta că am atins o problemă reală a comunitătii noastre. Am reuşit să adunăm până în acest moment 1745 de semnături şi numărul acestora este în creştere!

Am dovedit, că noi, „oamenii simplii” al urbei, avem un cuvânt de spus în acest oraş minunat!

Mulţumim totodata tuturor cetăţenilor, care ne-au acordat un sprijin în adunarea semnăturilor. 

Urmeaza o dezbatere publică/conferință, în data de 14 aprilie, de la ora 17, la Casa de Cultură, pe aceasta tematica, cu un invitat special, lectorul universitar Dr. Inginer Andrei Dragulinescu din Bucureşti. Apoi, în luna mai, proiectul va ajunge pe masa Consiliului Local.

Dorim să vă aducem aminte că mai avem o iniţiativă cetăţenească în desfăşurare – restaurarea şi reamplasarea grupului statuar FÂNTÂNA – Cele trei Graţii . Toţi cei care doresc să contribuie cu o semnătură şi pentru acest scop sunt invitaţi la cele 11 puncte de colectare a semnăturilor.

foto: Facebook

sus(21)jos(0)

Lasă un răspuns