ochelari gherla gama optic
lemnul verde cofetarie gherla prajitura tort telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon angajare mariflor responsabil manager magazin gherla dej bistrita
sfintire biserica gherla sf iosif greco catolic

Sfințire la biserica Sf. Iosif din Gherla – VIDEO

A fost zi de sărbătoare sâmbătă la Gherla pentru comunitatea greco-catolică.

La sfinţirea altarului și bisericii „Sf. Iosif” din Piaţa Unirii au venit trei episcopi, PS Florentin Crihălmeanu, Eparh Greco-Catolic de Cluj-Gherla, PS Vasile Bizău, Eparh Greco-Catolic de Maramureş şi Mons. Iosif Păuleţ, Eparh Greco-Catolic de Iaşi. Aceștia au fost întâmpinați cu pâine și cu sare de un grup de tineri. Au slujit împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, alături de protopopul de Gherla, pr. Alexandru Hruban, preot paroh al Bisericii Greco-Catolice „Sf. Iosif”.

sfintire biserica gherla sf iosif greco catolic

sfintire biserica gherla sf iosif greco catolic

sfintire biserica gherla sf iosif greco catolic

În cadrul slujbei a predicat PS Vasile Bizău, care a subliniat importanţa acestui moment în viaţa creştinilor. PS Florentin Crihălmeanu a mulţumit lui Dumnezeu pentru acest vis împlinit.

Au onorat momentul sărbătoresc preoţi din zona Clujului, a Gherlei şi Dejului. Câteva sute de credincioși, veniți chiar și din Maramureș, s-au adunat în biserică, dar și în fața acesteia, unde pe un ecran uriaș a fost transmisă slujba de sfințire.

sfintire biserica gherla sf iosif greco catolic

În timpul Sfintei Liturghii au cântat corul condus de Vasie Chiş şi corul Seminariului Greco-Catolic Cluj-Napoca, dirjat de Vlad Pupăza. A acompaniat la orgă Alexandru Siminic Bob.

A mai fost prezent vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Vákár István, primarul Ioan Neselean, reprezentanţii cultelor ortodoxe, romano-catolice, armeano-catolice şi reformate din Gherla.

În cadrul slujbei s-a rostit o rugăciune şi în memoria fostului episcop de Gherla-Cluj, Iuliu Hossu, al cărui bust a fost sfinţit toamna trecută în faţa bisericii sărbătorite.

video gherla info

La sfârşitul slujbei, protopopul Alexandru Hruban a adresat mulţumiri tuturor celor implicaţi în construirea acestui lăcaş de cult, iar PS Florentin Crihălmeanu a oferit diplome de mulţumire oaspeţilor şi preoţilor care au slujit. De asemenea, gazdele au înmânat un cadou înaltului ierarh al Episcopiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, moment solemn al evenimentului religios.

Szekely Csaba

Inaugurarea noii biserici greco-catolice Sf. Iosif și înființarea unei noi parohii la Gherla

fotografi video evenimente nunta botez majorat gherla dej cluj creare site web gherla dej cluj

Lasă un răspuns