irrom fabrica calorifere iclod fundatura locuri de munca angajare sudor stivuitorist sef schimb dej cluj
gama optic ochelari gherla magazin service dej cluj
balastiera fundatura angajare muncitori iclod
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj asociatia pro vita cabinet veterinar gherla medic telefon cabinet veterinar gherla medic telefon
daniel cheta primar geaca

Surpriză la alegerile de la Geaca. Un tânăr fermier de 30 de ani l-a învins pe actualul primar

Alegerile pentru primăria Geaca au fost câștigate de un tânăr fermier.  

Originar din satul Lacu, comuna Geaca, Daniel Ionuț Cheța a absolvit clasele I-VIII la Școala Gimnazială Geaca, a făcut studiile liceale la Liceul Teoretic ”Petru Maior” din Gherla, iar apoi a absolvit Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj Napoca.

Născut în 1994, acum probabil unul dintre cei mai tineri primari ai județului Cluj, Cheța a câștigat mandatul de primar al comunei Geaca din partea PSD, la o diferență de 122 de voturi față de contracandidatul său, Moldovan Șofronie Mihail (PNL), primarul în funcție Cel de-al treilea candidat, Vila Rodica (SOS România) a obținut un număr de 6 voturi.

Cheța s-a înscris în curs electorală și în 2020, dar atunci s-a clasat pe locul al doilea, cu 44,38%.

„Dragi locuitori ai comunei Geaca, vă transmit un mesaj sincer de mulțumire pentru susținerea arătată prin voturile dumneavoastră! Ați fost alături de mine într-un număr mare și m-ați susținut necondiționat, asta înseamă că ați crezut în mine și v-ați dorit o schimbare. Gândul meu se îndreaptă înspre toți locuitorii comunei, așa cum am promis de la început – sunt primarul tuturor! Vă asigur de acest lucru și o să fiu un sprijin pentru toți!”, a transmis noul primar.

Moldovan Șofronie Mihail a transmis la rândul său un mesaj pe rețețele sociale. ”Multumesc tuturor celor care m-au susținut și mi-au oferit sprijin. Felicitări Daniel Cheța și noului consiliu local! Vă doresc mult succes!”

”Felicit consătenii mei din comuna Geaca pentru modul serios in care au abordat alegerile, pentru prezența la vot, pentru determinarea de care au dat dovadă! Regret ca nu au primit mesajul meu de revoltă impotriva vechiului, a nedreptăților, a manipulării ordinare folosite în politica ultimilor 34 de ani! Mult succes noii echipe!”, a transmis și candidata SOS România, Rodica Vila.

La alegerile locale de duminică din comuna Geaca, pe listele permanente au fost înscrise un număr de 1400 de persoane, iar la urne s-au prezentat 1059 alegători. Dintre aceștia, 796 au votat pe listele permanente, 222 pe listele suplimentare, iar pentru 41 de persoane s-a folosit urna specială. Au fost 1030 voturi valabil exprimate  și 29 voturi nule.

Rezultatele la primari pe secții de votare:

 • Secția nr. 483 Geaca: Cheța Daniel Ionuț 132 voturi, Moldovan Șofronie Mihail 230, Vila Rodica 3
 • Secția nr. 484 Chiriș : Cheța Daniel Ionuț 50, Moldovan Șofronie Mihail 10, Vila Rodica 0
 • Secția nr. 485 Lacu: Cheța Daniel Ionuț 187, Moldovan Șofronie Mihail 21, Vila Rodica 0
 • Secția nr. 486 Legii: Cheța Daniel Ionuț 36, Moldovan Șofronie Mihail 89, Vila Rodica 3
 • Secția nr. 487 Puini: Cheța Daniel Ionuț 23, Moldovan Șofronie Mihail 35, Vila Rodica 0
 • Secția nr. 488 Sucutard: Cheța Daniel Ionuț 145, Moldovan Șofronie Mihail 66, Vila Rodica 0

Rezultatele la consiliul local:

 • PNL – 403 voturi
 • PSD – 333 voturi
 • UDMR – 107 voturi
 • AUR – 83 voturi
 • USR – 57 voturi
 • PV – 27 voturi
 • S.O.S. Romănia – 7 voturi

Paul Bărbos

fotografi video evenimente nunta botez majorat gherla dej cluj

Lasă un răspuns