taxi gherla telefon
mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon excavator gherla dej cluj
intalnire maghiari gherla cinema udmr

Suflu tineresc la vârful comunităţii maghiare

După o perioadă îndelungată, conducerea comunităţii maghiare a ajuns pe mâini tinere. Miercuri seara la cinematograful din Gherla a avut loc o intâlnire cu locuitorii municipiului, unde s-au ridicat mai multe probleme sociale, culturale şi edilitare.

Printre altele s-a pus în discuţie reabilitarea clădirilor istorice din localitate, cum sunt Casa Karácsonyi (actualul sediu al muzeului, unde au şi demarat deja lucrările de reparaţii al acoperişului) sau Casa Lászlóffy (fostul Club al tineretului) de pe strada 1 Decembrie 1918.

Vorbitorii au dezbătut şi planul de sistematizare al orasului, prin redarea în circuitul turistic a unor clădiri monumentale sau chiar pieţe, cum este zona din faţa Bisericii Armeneşti Solomon de pe strada Crişan, în vecinătatea pieţiei agroalimentare, unde este spaţiu suficient şi pentru organizarea unor manifestări cultural-artistice, dupa modelul Pieţei Muzeului din Cluj-Napoca.

Au fost gânduri exprimate de cetăţenii care au onorat invitaţia organizatorilor de a stimula şi a sprijini iniţiative gospodăreşti, ţinînd cont că vechiul Armenopolis are tradiţii în moştenirea şi valorificarea valorilor istorice şi culturale. Gherla dispune de resurse bogate pentru atragerea turiştilor, un aspect deloc de neglijat în promovarea obiectivelor istorice, de care nu ducem lipsă.

intalnire maghiari gherla cinema udmr

imagini foto: Riti Jozsef Attila

La întâlnirea de la cinema a fost prezent şi viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Horváth Anna, care a împărtăşit  gazdelor câteva din experienţele proprii în reabilitarea vechilor clădiri istorice şi dezvoltarea turismului prin atragerea în patrimonial cultural a unor noi puncte de reper, subliniind ca în această privinţă, Gherla mai are resurse nebănuite.

Szekely Csaba

sus(23)jos(13)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon apartament chirie gherla

Lasă un răspuns