taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon
poker masa

Succesul în poker se construiește plecând de la cărțile din mână

Pokerul este catalogat drept joc de noroc, dar contestatarii acestei etichetări au lansat o întrebare legitimă: dacă chiar e joc de noroc, cum se face că turneele importante sunt câștigate mai mereu de aceiași jucători.

Pokerul ține mai degrabă de strategie. Îți faci planul în funcție de cărțile pe care le primești, de stilul adversarilor și de cum decurge jocul. Poate cel mai important moment al fiecărui joc este cel de început, atunci când selectezi cărțile pe care te poți baza. Potrivit experților, trebuie să ai în vedere poziția de la masă, faza turneului și de tipologia celorlalți jucători.

Succesul se construiește de la aceste cărți de start, care se împart în cinci categorii: perechi mari, perechi medii, perechi mici, cărți mari, cărți de aceeași culoare.

Perechile mari sunt de la valeți în sus (J, Q, K, A). Trebuie să ai o stăpânire de sine desăvârșită ca să nu îți „sclipească” ochii atunci când îți pică din start o pereche de ași sau o pereche de popi. În minte ți se derulează instant un scenariu câștigător, pentru că te gândești că îți va mai veni o a treia carte de aceeași valoare.
„Cheia către succes e reprezentată de agresivitate. Mulți se tem că un raise prea mare îi va arunca pe ceilalți adversari, însă este de preferat să câștigi un astfel de pot mic decât să te expui”, spun jucătorii experimentați. Damele (Q-Q) și valeții (J-J) fac parte din grupa secundară a perechilor mari și trebuie abordate cu mai multă precauție.
Când ai în mână perechi medii, este crucial să ții cont de poziția în care te afli la masă și de numărul de adversari care au intrat deja în pot. Cu 10-10, de exemplu, poți deține șanse uriașe să fii în față pe un flop de genul 2-6-9, cu un singur adversar în mână sau poți fi outsider pe un board în care primele trei cărți sunt K-K-Q, cu doi sau trei adversari implicați.

Dăm cuvântul experților

poker pereche

Există mai multe posibilități de a acționa, ele fiind descrise în lecții online de poker precum școala de poker de pe site-ul comunității pariorilor din România. Tot acolo sunt și recomandări pentru planul de acțiune în cazul în care primești din start perechi mici. Aceste perechi sunt percepute ca „ceva mai mult decât nimic”. Nu îți aduc o bucurie foarte mare, dar au avantajul că elimină riscul de a supraevalua „mâna”, care este unul destul de ridicat în cazul perechilor medii.

Dăm din nou cuvântul experților: „Sfatul nostru este să apelați la aceste cărți doar din poziție și dacă jucarea lor nu implică un efort financiar prea mare. Ideal ar fi un „limp fest„, adică în pot să participe cât mai mulți jucători, care doar să completeze blindurile. Acest lucru îți va oferi pot odds și perspectiva câștigării unui pot uriaș dacă lovești setul. Cu cât sunt mai mulți adversari în pot, posibilitatea ca unul dintre aceștia să prindă măcar top pair cu un kicker rezonabil crește, iar șansele tale de a avea acces la un pot uriaș, cu un set completat, sunt direct proporționale”.
Dacă primești din start cărți mari, este de preferat să mizezi cu precădere pe raise-uri cu astfel de cărți din middle și late position și trebuie să ai mare grijă să nu le supraevaluezi. De ce? Pentru că o pereche de treiari, chiar de doiari, bate un A-K suited. Trebuie să fii atent mai ales dacă la masă sunt mulți jucători. Probabilitatea ca măcar unul dintre ei să aibă măcar pereche este mare.

Este dezirabil să începi o mână având două cărţi de aceeaşi culoare, dar calculele matematice indică faptul că există o șansă la 118 să primești alte trei cărți de aceeași culoare. Recomandarea este să nu intri în pot cu două cărţi de aceeaşi culoare, dacă acestea nu sunt conectate sau dacă nu sunt suficient de mari încât să îţi ofere şi alte perspective, altele decât culoarea.

Pokerul este un joc de noroc numai în măsura în care depinzi exclusiv de șansă la împărțirea din start a cărților. Restul ține de temperament, de strategie, de experiență și de intelect.

sus(0)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns