taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon
statie clorinare apa

Stații de clorinare a apei la Geaca, Gherla, Lujerdiu, Luna de Jos

La Consiliul Județean Cluj s-a semnat autorizația de construire, în comuna Geaca, a unei stații de clorinare a apei potabile. Aceasta face parte dintr-un proiect mai amplu ce vizează amplasarea, pe traseul coloanei de distribuție de pe teritoriul județului Cluj, a șapte stații de clorinare la Gherla, Huedin, Lujerdiu (comuna Cornești), Geaca, Luna de Jos (comuna Dăbâca), Dângăul Mare (comuna Căpușul Mare) și Hășdate (comuna Săvădisla).

În valoare totală de 2.091.484 lei, investiția în cele șapte stații este finanțată din Fondul de Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare, constituit de Compania de Apă Someș și Consiliul Județean Cluj în vederea derulării acelor proiecte edilitare locale care nu au fost cuprinse până în acest moment în programele majore de investiții atrase de la Uniunea Europeană.

„Ceea ce ne preocupă, în paralel cu extinderea continuă a rețelelor și racordarea unui număr cât mai mare de locuitori la apă și canalizare, e să creștem constant calitatea apei pe care o furnizăm clujenilor”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Stația de la Geaca va fi amplasată în imediata vecinătate a stației de pompare din localitate și va avea rolul de a asigura consumatorilor din localitate o apă de înaltă calitate, certificată. În funcție de condițiile atmosferice, lucrările de execuție urmează să înceapă la finalul lunii ianuarie 2020.

statie clorinare apa

Amplasarea celor șapte stații de clorinare a fost decisă pentru a se realiza o tratare suplimentară a apei din rețea. În prezent, această operațiune are loc, inclusiv prin clorinare, la sursele de captare, însă, din cauza lungimii considerabile a rețelei de distribuție, s-a considerat oportun ca în anumite localități apa să fie supusă unui proces adițional de tratare.

Stația de clorinare de la Gherla, prevăzută a fi amplasată lângă bazinul de apă de lângă drumul spre Sărătura, era programată să fie finalizată la finalul lunii decembrie, dar din cauza sărbătorilor de iarnă și a vremii reci, executantul a amânat lucrarea. Aceasta ar putea avea loc spre finalul lunii ianuarie.

Se construiește o stație de clorinare a apei la Gherla

sus(1)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns