taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla vindecare tratament terapeut terapie bowen gherla dej cluj
escape restaurant gherla locuri de munca angajare bucatar pizzer dej cluj
statie transfer deseuri gherla

Stația de transfer a deșeurilor de la Gherla a fost predată operatorului de salubritate, ce se va întâmpla la noua stație

Stațiile de transfer al deșeurilor din Gherla și Mihai Viteazu au fost predate operatorului de salubritate. Acesta va începe din 1 iunie colectarea și transportul deșeurilor din loturile 2 și 3.

Joi, 6 mai 2021, a avut loc procesul de predare-primire către operatorul de salubritate Supercom S.A., câștigătorul licitației, a stațiilor de transfer al deșeurilor din Gherla și Mihai Viteazu.

Cele două stații de transfer deservesc Loturile 2 și 3 adjudecate de câștigătorul licitației pentru colectarea și transportul deșeurilor, respectiv 35 de UAT-uri din județ: Aluniș, Băișoara, Bobâlna, Buza, Călărași, Cășeiu, Câmpia Turzii, Câțcău, Ceanu Mare, Chiuiești, Cornești, Cuzdrioara, Dej, Fizeșu Gherlii, Iara, Iclod, Jichișu de Jos, Luna, Mica, Mihai Viteazu, Mintiu Gherlii, Moldovenești, Petreștii de Jos, Ploscoș, Recea-Cristur, Săndulești, Sânmărtin, Sic, Tritenii de Jos, Turda, Țaga, Unguraș, Vad, Valea Ierii și Viișoara.

statie transfer deseuri gherla

Rolul stațiilor de transfer este de a compacta deșeurile în vederea reducerii volumului acestora, pentru a reduce costurile de transport, operațiune premergătoare transferului către CMID, pentru selectare și depozitare.

Infrastructura stațiilor este formată din drumuri de acces, construcții civile, rețele de apă și canalizare pluvială, racorduri electrice și branșamente, cântare rutiere, bazine de colectare a apelor uzate etc.

Tot cu acest prilej au fost predate și echipamentele achiziționate de Consiliul Județean, necesare exploatării celor două platforme: camioane de transport, containere și prescontainere.

Deșeurile din Gherla și din comunele învecinate vor fi transportate și compactate la Gherla, iar apoi trasferate la rampa de la Cluj. Până acum, deșeurile de la Gherla erau transportate la Oradea, iar în ultimele săptămâni, la Cluj-Napoca.

Construcția stației de transfer de deșeurilor de la Gherla, aflată la capătul străzii Gelu, a fost finalizată în urmă cu 5 ani. De atunci au avut loc proceduri pentru finalizarea stației de la Cluj-Napoca, licitația pentru operator, construirea unor căi de acces.

pe același subiect

Staţia de transfer a deşeurilor de la marginea oraşului a fost finalizată. Vezi cum arată – FOTO

La predarea stației de transfer de la Gherla a fost prezent Marius Mînzat, vicepreședinte al Consiliului Județean și președinte al A.D.I. Eco-Metropolitan Cluj, primarul Ovidiu Drăgan, viceprimarul Paul Măhălean.

statie transfer deseuri gherla

„Odată cu predarea către operator și darea în exploatare a celor două stații de transfer, la care se va adăuga, cât de curând, și cea de-a treia, de la Huedin, colectarea și transportul deșeurilor din județ intră într-o cu totul altă etapă, una modernă și mult mai benefică pentru mediul înconjurător”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

„Începând din 1 iunie va demara efectiv colectarea și transportul de către noul operator al deșeurilor din cele 35 de UAT-uri. Programul de colectare va fi, în primă fază, același cu cel al vechilor operatori, acesta urmând a fi modificat ulterior, în funcție de necesitățile populației și ale agenților economici din zonă”, a declarat la rândul său Marius Mînzat, vicepreședinte al Consiliului Județean Cluj și președinte al A.D.I. Eco-Metropolitan Cluj.

Primarul Ovidiu Drăgan spune că spera ca măcar din punct de vedere financiar, inaugurarea noii stații să aducă beneficii orașului. „Noi vom face în continuare colectarea deșeurilor în oraș. Eu sper să se îndeplinească indicatorii din contract, astfel încât costurile de operare cu transportul deșeurilor să scadă”.

statie transfer deseuri gherla

sus(11)jos(5)

Lasă un răspuns