taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla vindecare tratament terapeut terapie bowen gherla dej cluj locuri de munca angajare gherla dej cluj supercom sofer muncitor
liceu ana ipatescu gherla

Stadiul intervențiilor prin GAL Plaiuri Someșene, vești bune pentru liceul Ana Ipătescu

În urma unei întâlniri care a avut loc pe 26 noiembrie între reprezentanți ai Primăriei Muncipiului Gherla și GAL Plaiuri Someșene, s-a hotărât continuarea proiectelor din Strategia de Dezvoltare Locală și suplimentarea acestora cu câteva intervenții.

Propunerea Strategiei de Dezvoltare Locală (SDL) ce urmează a fi modificată și adaptată nevoilor Municipilui Gherla cuprinde 20 intervenții.

Primăria Municipiului Gherla poate depune în prima faza fișe de proiect, urmând ca ulterior să depună cereri de finanțare pentru aproximativ 8-10 intervenții POR, iar în plus un număr de cinci intervenții vor fi susținute în totalitate din bugetul local.

Din bugetul local primăria va susține 5 intervenții:
– Intervenția 3: Servicii de transport vârstnici și bolnavi la medic, spitale, etc. (buget local) 60.000 Euro
– Intervenția 5: Restaurarea funcționalizarea Pieței Centrale / Parcului mic (buget local) 200.000 Euro
– Intervenția 11: Operaționalizare creșă (buget local) – 60.000 Euro
– Intervenția 20: Construire și promovare brand local (buget local) – 70.000 Euro

Gal Plaiuri Someșene va deschide apelurile de selecție pentru intervențiile POR care se adresează UAT Gherla, în cursul lunii decembrie.

– Intervenția 1: Extinderea și optimizarea rețelei de piste de biciclete (POR) – 50.000 Euro
– Intervenția 2: Amenajare de sensuri unice și parcări de biciclete în preajma școlilor, liceelor, grădinițelor (POR) – 45.000 Euro
– Intervenția 4: Instalarea/construcția unor toalete publice (POR) 100.000 Euro
– Intervenția 7: Construirea de locuințe sociale (POR) 1.800.000 Euro – Teren întăbulat
– Intervenția 9: Susținerea antreprenoriatului prin crearea infrastructurii în vederea oferirii de sedii sociale/secundare pentru întreprinderile nou înființate (POR) 50.000 Euro
– Intervenția 12: Modernizarea, amenajarea și dotarea creșei (POR) – 140.000 Euro – la momentul actual sunt depuse acte spre prima înscriere în cartea funciară
– Intervenția 15: Modernizarea cantinei sociale (POR) – 100.000 Euro – la momentul actual sunt depuse acte spre prima înscriere în cartea funciară
– Intervenția 16: Construire/amenajare/dotare unități de învățământ în vederea furnizării unor servicii educaționale de calitate, în special a celor de tip afterschool (POR) – 1.880.000 Euro – se lucrează la prima înscriere în cartea funciară pe Municipul Gherla în vederea construirii unui corp nou de clădire / extindere pentru Liceu Ana Ipătescu.

Pe 26 noiembrie, Primăria Gherla a primit din partea Comisiei speciale de retrocedare a unor bunuri imobile care au aparținut cultelor religioase din România o adresă prin care o parte din terenul în care își desfășoară astăzi activitatea copiii care învață la Liceul Ana Ipătescu urmează să revină în proprietatea Municipiului Gherla. Acest teren a fost grevat de o cerere de retrocedare, din anul 2003, către Comisiea Specială de Retrocedare a unor bunuri imobile, iar prin negocieri s-a obținut renunțarea la cererea de retrocedare a Arhiepiscopiei Româno-Catolică Albă Iulia.

GAL aduce mulțumiri Arhiepiscopiei Romano-Catolice Alba Iulia, Protopopiatului Ortodox Român, Fundației Creștine Sfântul Nicolae, alături de Societatea de avocați Moscovite Stephan Ilian Lascau din Cluj precum și tuturor celor implicați în acest demers, care va permite construirea/extinderea Liceului Ana Ipătescu, oferind astfel o șansă pentru aproximativ 1000 de elevi să învețe într-o școală SMART, în condiții de siguranță adecvate zilelor noastre.

– Intervenția 17 (POCU) 150.000 Euro – Formarea personalului și furnizarea serviilor de tip afterschool, oferirea de subvenții, etc.. Există o serie de acte întocmite (SF, PT) pentru modernizarea anumitor spații din cadrul Liceului Teoretic Petru Maior, în vederea susținerii implementării acestei intervenții.

– Intervenția 19: Modernizarea și amenajarea spațiilor destinate activităților culturale (POR) – 165.000 Euro

Finanțarea celor 20 de intervenții aparținând SDL se face din Programul Operațional Capacitate Umană (POCU), Programul Operațional Regional (POR), respectiv Bugetul local.

sus(31)jos(9)

4 comentarii

 1. Felicitari dnului Primar care se dovedeste un om de cuvant. In campanie exact asta a promis si iata primii pasi in directia buna. Apreciem implicarea BOR si a ONG-urilor patronate de biserica pentru ca au conlucrat constructiv alaturi de institutiile publice intr-un demers comun.
  Desi noi cei ce reprezentam societatea gherleana nu suntem directi implicati in activitatea GAL-ului felicitam pe aceasta cale si noul Consiliu Director

  sus(4)sus(0)
 2. Am impresia ca se striga victorie inainte de final. Primaria isi doreste sa realizeze aceste proieste, conducerea Gal-ului s-ar parea ca nu stie ce vrea. Doamna PUSCAS la dvs ma refer: 1. De ce nu avem nici o interventie lansata? 2. De ce sunteti considerat cel mai slab GAL? 3. Unde e Strategia in forma finala? De 6 luni va tot impiedicati de cateva randuri de clarificari? PRIMARIA REALIZEAZA INTERVENTIILE DAR PE BAZA LA CE? CA NU SUNTETI IN STARE SA LE DATI O STRATEGIE actualizata! 4. De ce ati atras Gal-ul in campania electorala a lui dnul Kasza? Domnisoara Puscas scoteti-va capul putin in presa si faceti bine si raspundeti fara obraznicie(despre care sunteti cunoscuta) fara ironia despre care sunteti faimoasa, dorim strict un raspuns strict profesionist

  sus(3)sus(0)
  • Am primit pe adresa de email un cumul de informatii din partea dnei PUSCAS vizibil suparata cum de altfel ne-a obisnuit ca raspuns la ceea ce a aparut ca informatie aici pe gherla info. Asadar se pare ca a fost cateva interventii lansate multumesc dnei Puscas de informare. Insa in sedinta s-a discutat ca e nevoie de modificari suplimentare pana si la interventiile lansate. Oare aici gresesc? Daca gresesc va rog sa ma corectati, poate nu am inteles eu bine.

   Referitor la fraza mea --- De 6 luni va tot impiedicati de cateva randuri de clarificari--- in sedinta am auzit fraza ca trebuie sa vedem ce se intampla cu acele clarificari pe SDL iar dupa sedinta mi-am permis si eu sa intreb ce se intampla cu acest SDL, am acest drept? iar raspunsul este ca deja demult de vreo 6 luni situatia cu SDL-ul nu e clara. Nu stiu ce probleme sunt dar am auzit, eu va transmit cuvant cu cuvant. Daca gresesc, mea culpa!

   Informatia cu dnul Kasza s-a vehiculat pe tot Facebook-ul eu personal doar am preluat.

   Ma bucur ca ati lasat nr dvs personal dna Puscas, o sa va contactez. Insa consider ca anumite informatii care se vehiculeaza pe facebook nu apar asa din senin. Ma bucur ca au fost lansate interventii aceste informatii nu le aveam dar m-a frapat faptul ca acele interventii trebuie din nou modificate ---informatie preluata din sedinta---nu inteleg de e, dar poate sunt lucruri care ma depasesc.

   Referitor la IP va informez ca face parte din protectia datelor cu caracter personal insa totodata nu am nimic de ascuns, ceea ce eu am comentat face parte dintr-o opinie personala creata in urma ultimelor informatii aparute in spatiul public pe facebook, prin postarile facute de anumite persoane, plus discutiile din AGA. Se poate sa fi gresit insa asta arata ca avem nevoie de informatii corecte profesionist concepute ca sa intelegem si noi cei ce am putea depune proiecte la voi ce avem de facut. Multumesc

   sus(3)sus(0)
 3. Toate informatiile de mai sus le am de la sedinta AGA, a fost nevoie de o sedinta AGA ca sa aflam si noi detalii. De ce Primaria atata timp nu a fost instiintata corect? Cine a fost reprezentantul Primariei in toate aceste luni trecute? De ce nu a instiintat Primaria cu toate problemele din GAL? Cine nu a vrut, managera sau cine? Sunt multe intrebari la care nu ni se raspunde!

  sus(3)sus(0)

Lasă un răspuns