hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata banca cooperatista alianta cluj gherla credit dobanda iclod bobalna dej locuri de munca sofer mariflor gherla dej cluj

Spectacolul „În dar de Moş Nicolae” cu oaspeți din Israel

Cu ocazia zilei de Moş Nicolae în municipiul Gherla au avut loc mai multe manifestări culturale şi artistice dedicate evenimentului. Nu numai în grădiniţe şi şcoli s-au desfăşurat serbări, ci şi în cadrul diferitelor ansambluri artistice.

Exemplu concret în această privinţă constituie spectacolul „În dar de Moş Nicolae”, organizat de Asociaţia „Dansatorii de pe Someş”. Miercuri seara, la Casa de Cultură, au colindat şi au urat sărbători fericite interpreţii de muzică populară Roxana Suciu, Ioana Roman şi Bogdan Găbudean, ultimul încă elev la Liceul Teoretic „Ana Ipătescu” din localitate, dar care urmează şi cursul canto popular din cadrul secţiei externe Gherla a Şcolii Populare de Arte „Tudor Jarda” din Cluj-Napoca.

Invitaţi speciali ai reprezentaţiei dedicate Anului Centenar au fost membrii Trupei „Kova Tembel” din Kiryat Motzkin –  Israel, formaţie folclorică cu care „Dansatorii de pe Someş” colaborează de trei ani şi cu care întreţin relaţii de prietenie.

A mai susţinut un bogat program bogat de obiceiuri şi tradiţii populare de Crăciun şi Anul Nou Ansamblul „Dansatorii de pe Someş”, îndrumat de Emil şi Janina Bodea, gazda prietenilor din Kiryat Motzkin.

israel gherla primarie

Cu ocazia vizitei la Gherla, oaspeţii din Israel s-au întâlnit la sediul primăriei cu primarul Ioan Neselean şi viceprimarul Iulia Trif. Tinerii din Israel au fost însoţiţi de viceprimarul din Kiryat Motzkin. Pe parcursul șederii, tinerii au vizitat diverse obiective din împrejurimi, între care sala de sare de la grădiniția Arici Pogonici, la Mănăstirea Nicula, la sinagogă, la Salina Turda, la Castelul Dracula de la Vatra Dornei, dar și acasă la meșterul sculptor Ioan Galgoczy.

Szekely Csaba

sus(10)jos(9)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon locuri de munca gherla ferma muncitor tractorist

Lasă un răspuns