alegeri europarlamentare 2019 psd gherla cluj
alegeri europarlamentare 2019 traian basescu cristian lungu pmp

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata banca cooperatista alianta cluj gherla credit dobanda iclod bobalna dej vintage pub de vanzare gherla local dej cluj

bucuria de a fi roman gherla

Spectacolul-concurs „Bucuria de a fi român” la Gherla

La Gherla a avut loc joi gala spectacolului-concurs „Bucuria de a fi român”, organizat de Asociaţia Tinerilor Creştini Ortodocşi Gherla, în partneriat cu Protopopiatul Ortodox Gherla şi Primăria Municipiului.

La evenimentul de la cinematograf au participat tinerii calificaţi în urma concursurilor desfăşurate la nivelul celor cinci cercuri preoţeşti din cadrul Protopopiatului Ortodox Gherla – Fundătura, Geaca, Fizeşu Gherlii, Mintiu Gherlii şi Dăbâca. Cu această ocazie, în trei secţiuni – poezie, muzică şi teatru, au evoluat pe scenă nu mai puţin de 150 de copii, care au prezentat programe bogate în muzică, poezie şi mişcare.

Manifestarea de la Gherla a fost deschisă de IPS Andrei, Arhiepiscopul şi Mitropolitul Clujului, care a pornit în cuvântul său din Epistola către Filipeni a Sfântului Apostol Pavel şi i-a îndemnat pe tinerii prezenţi în sală să fie fără prihană şi cuminţi, încurajând totodată și concurenţii.

La începutul spectacolului a fost prezentat un film despre Transilvaniei cu România de la 1 decembrie 1918, moment important în viaţa poporului nostru. De altfel, tot repertoriul abordat de formaţiile participante la concurs a fost inspirat din Marea Unire, indiferent că a fost vorba despre poezie, muzică sau teatru.

galerie foto: imagini de la evneiment / foto Ioan Moldovan

galerie foto gherlaToţi copiii care au intrat în concurs au dat dovadă de o bună pregătire şi de talent. S-a remarcat programul susţinut de copiii Parohiei Ortodoxe Cătina şi sceneta „Bucuria Marii Uniri din 1918”, prezentată de copiii din Bonţida.

Trebuie amintit și grupul vocal al Bisericii Ortodoxe 2 Gherla, care pe lângă cântecele patriotice, a interpretat şi o foarte frumoasă piesă muzicală religioasă. S-a evidențiat și evoluţia Corului „Sfânta Ecaterina” al Asociaţiei Tinerilor Creştini Ortodocşi din Gherla, condus de Adriana Baciu, un moment înălţător al spectacolului, formaţie prezentă în afara concursului. Nu a lipsit nici Imnul Societăţii Patriotice „Avram Iancu”, interpretat de tinerii din Cercul Preoţesc Dăbâca – Panticeu, iar alături de coriştii de pe scenă a cântat şi publicul.

Reprezentaţia s-a încheiat cu recitalurile de muzică patriotică şi creştină ale interpreţilor de muzică populară Larisa Gurzău, Narcisa Balla şi Roxana Suciu.

La sfârşitul galei, IPS Andrei a înmânat diplome participanţilor la concurs.

Szekely Csaba

sus(8)jos(1)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns