ochelari gherla gama optic
lemnul verde cofetarie gherla prajitura tort telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon angajare mariflor responsabil manager magazin gherla dej bistrita
eliza bolnava

Spectacol și cros de caritate la Gherla pentru Eliza, o tânără bolnavă care are nevoie de ajutor pentru tratament

Eliza Georgiana Ciuciui (ex Gota), o tânără care locuiește în prezent în Cluj după ce s-a mutat de la Gherla, a fost diagnostică cu scleroză multiplă, la numai 25 de ani. Ajunsă într-un moment greu al vieții, ea cere ajutorul semenilor, pentru un tratament extrem de scump: 47.000 de euro. Sunt bani pe care familia ei nu îi are, dar mână de la mână, pot fi adunați de oameni cu suflet mare.

„Scrisoare de suflet
Bună ziua. Numele meu este Eliza Georgiana Ciuciui (ex Gotă) și vă scriu această scrisoare de apel umanitar și o scurtă poveste despre cazul meu medical, cu speranța că vom găși înțelegere și sprijinul dumneavoastră. Am speranța de a avea o viață normală alături de soțul meu, Adrian și fiul nostru, David, în vârstă de 2 ani. În cursul anului 2015, la vârsta de 25 de ani am fost diagnosticată cu scleroză multiplă, având trei leziuni pe creier. Scleroza multiplă este o boală progresivă, care afectează sistemul nervos central.

Simptomele mele sunt:
· Rezistență la efort foarte scăzută – puteam să escaladez munții fără probleme, dar acum obosesc după ce urc un etaj;
· Amorțeală permanentă în palme și brațe – este greu pentru mine să scriu pe hârtie și chiar la tastatură;
· Probleme cu echilibrul – nu mai pot alerga, m-aș împiedica
· Capacități senzoriale scăzute
· Ataxie – am dificultăți în a-mi coordona mișcările
· Dificultăți în a vorbi timp de câteva secunde odată – întregul meu corp se tensionează brusc și intens, iar limba mi se impleticeste în gură.

În ciuda tratamentului (cu injecții Avonex și Aobagio), luat conform indicație medicului neurolog din România și a analizelor/RMN-urilor periodice, boală a avansat, iar ultimul puseu din ianurie 2022 a fost cel mai sever, afectându-mi vorbirea și mișcarea palmei stângi.
Tratamentul HSCT este singură opțiune valabilă în cazul meu pentru a putea reveni la o viață cât de cât normală. Acesta se face în străînătate.

HSCT presupune resetarea sistemului imunitar, în două etape: întâi se aplică tratament chimioterapic, iar apoi sunt utilizate celulele stem ale pacientului prelevate înaintea chimioterapiei, neafectate de boală.

Costurile estimate sunt de 47.000 euro – transplant celule stem, chimioterapie, spitalizarea 30zile + transport.

Intervenția ar trebuie să aibă loc în septembrie 2022, dar totul depinde de condiția plății înaintea intervenției, dacă reușesc să am banii necesari. Această e o scurtă poveste despre mine și lupta cu boală. O luptă pentru un tratament care să mă ajute! În sfârșit, s-a ivit o luminiță, însă drumul e lung și greu să ajung singură la ea.

Cu toate greutățile pe care le întâmpin, nu mi-am pierdut speranța că viața mea să fie mai ușoară, să pot vorbi, să fiu înțeleasă și să nu mai am probleme motorii.

Mulțumesc, Eliza.”

Donații pot fi făcute în următoarele conturi:

RON: RO13INGB0000999912323945
Titular de cont: Ciuciui Georgiana Eliza (fosta Gotă)
EURO:RO36INGB0000999912323919
Titular de cont: Ciuciui Georgiana Eliza (fosta Gotă)

Spectacol de caritate pentru strângerea banilor

Apelul făcut de familia Elizei a găsit ecoul așteptat. Un spectacol de caritate care își propune să adune bani pentru tratamentul medical al tinerei va fi organizat joi, 28 aprilie, la restaurantul Ecape, din Gherla.

Au răspuns pozitiv artișii Nicolae Furdui Iancu, Aurel Tămaș și grupul instrumental Bîndașii de la Cluj, Felix Gălan cu Someș Orchestra, Ioan Dordoi, Cristina Beldean Moșuțan, Raul Oltean, Zina Doboș, Gabriel Bunea și Ceterașii de la Gherla, ansamblul Dansatorii de pe Someș, ansamblul Someșana Dej.

caritate gherla eliza spectacol

Spectacolul are loc de la ora 17, iar taxa de participare este de 50 de lei. Banii adunați vor fi donați familiei tinerei.

Biletele se pot rezerva de la Primăria Gherla  – telefon 0728 800 633, sau de la sediul Radio Fir din Dej, str. Nicolae titulescu nr. 19.

Evenimentul este organizat de Radio Fir Dej și Primăria Gherla.

Cros de caritate pentru Eliza

Drama prin care trece Eliza și dorința de a salva un om a dat idei și pentru alte inițiative.

Vicențiu Hossu, un alergător de cursă lungă din Gherla, mereu prezent la acțiuni de caritate de-a lungul ultimilor ani, invită doritorii duminică, 17 aprilie, de la ora 8 dimineața, la mișcare și sănătate în parcul mare al orașului.

„Prin mișcare, prin alergare, printr-un mesaj pozitiv, ne putem implica și noi. Eu voi alerga 12 ore, până la 8 seara, pe un traseu pe aleile parcului. Orcine poate să vină, să alerge, să se plimbe, să se implice. Noi sperăm să țină și vremea cu noi. Ideea este să vină cât mai multă lume, să încercăm să ne atingem scopul”

vicentiu hossu gherla alergare

La foișorul din inima parcului va fi amplasată o cutie pentru donații. Majoretele Queen’s Dancing vor face voluntariat, dar vor și dansa.

Seara, la finalul evenimentului, urna va fi desigilată în prezența mamei Elizei.

fotografi video evenimente nunta botez majorat gherla dej cluj creare site web gherla dej cluj

Lasă un răspuns