taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla
luna plina gherla cer noapte

Spectacol pe cer, cu Luna plină – VIDEO timelapse

A fost luminat aproape ca-n palmă nopțile trecute. Chiar dacă norii și-au mai făcut apariția din când în când, o splendidă lună plină a putut fi observată, începând de vineri, pe cerul nopții.

Luna plină este faza lunară care apare atunci când Luna văzută de pe Pământ apare complet luminată de Soare. Aceasta se întâmplă atunci când Luna este în opoziție cu Soarele, adică Pământul se află aproximativ pe linia care unește Luna cu Soarele.

Fenomenul poate fi observat o dată pe lună, dar nu la aceeași dată.  De exemplu, următoarea lună plină va fi pe 28 martie, apoi din nou pe 27 aprilie, 26 mai, 24 iunie etc.

Aparent este un fenomen astronomic banal, dar este privit cu atenție și i se acordă multă importanță. În India, de exemplu, festivalurile hinduse sunt organizate doar în zile cu lună plină.

În timp ce Soarele este considerat de unii că reprezintă lumea exterioară, Lunii îi este asociată lumea interioară, emoțiile ascunse, dorințele, temerile și visurile. Toate acestea ar fi amplificate în timpul lunii pline, când energiile emise ar fi la intensitate maximă.

Luna plină este prilej pentru pasionații de fotografii sau filmări speciale să își pună în funcțiune aparatele. Cu setările potrivite se pot obține imagini spectaculoase.

Imaginile alăturate au fost filmate noaptea trecută, timp de aproximativ 6 ore, începând de pe la miezul nopții, de la marginea orașului.

Cele 6 ore de observare a Lunii au fost concentrate într-un film de doar câteva secunde.

sus(8)jos(0)

Lasă un răspuns