mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata ochelari vedere gherla gama optic dej cluj tigla metalica depozit gherla mondial dej cluj cabinet veterinar gherla medic telefon cabinet orl gherla dej cluj loc spatiu joaca copii gherla conte pret
iclod spectacol sarbatoarea toamnei

Spectacol la Sărbătoarea toamnei, la Iclod – FOTO

Tradiţionala  întâlnire anuale de toamnă de la Iclod a fost stropita de o ploaie bogata anul acesta, astfel ca evenimentul programat in aer liber a avut loc la Centrul Cultural.

Ediţia a II-a a manifestărilor cultural-sportive „Sărbătoarea toamnei”, organizată  de Primăria comunei Iclod, Asociaţia Culturală „Dansatorii de pe Someş” şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj  a fost o reuşită. Spectatorii, localnici din toata comuna, dar si invitati din imprejurimi s-au simtit foarte bine în compania muzicii si dansului, de pe masă nelipsind purceluşul pregătit la foc deschis.

La spectacolul folcloric a fost invitat apreciatul interpret de muzică populară Cristian Pomohaci. Au mai cântat soliştii Ciprian Picovici, Diana Roman, Raul Oltean, Crina Bujiţă  şi Ioana Maria Câmpean. Acompaniamentul muzical a fost asigurat de „Ceteraşii de la Gherla” dirijati de Gabi Bunea.

iclod spectacol sarbatoarea toamnei

Ansamblul de dansuri populare „Dansatorii de pe Someş”, pregatit de Emil şi Geanina Bodea a susţinut cu această ocazie un program special, din care nu au lipsit suitele de dansuri din zona Iclodului, dar şi de pe alte meleaguri de pe Câmpie.

iclod spectacol sarbatoarea toamnei

In cadrul sarbatorii, poeta Mihaela Dindelegan, nascuta in Iclod si stabilita acum la Oradea, a primit titlul de Cetăţean de onoare al comunei. La festivitate, poeta a fost însoţită de preşedinta Uniunii Femeilor din Bihor, Ana Angela Pop şi de doctorul Lucian Munteanu, poet şi scriitor. „O felicit din toată inima pe colega mea Mihaela, care este şi vicepreşedintă a Uniunii Femeilor, dar îl felicit, totodată, şi pe domnul primar, respectiv pe membrii Consiliului Local, pentru această decizie înţeleaptă pe care au luat-o. Mihaela vă face cinste dumneavoastră, dar ne face cinste şi nouă, orădenilor şi bihorenilor, precum şi organizaţiei pe care o reprezint. Voi, elevilor, luaţi exemplu de la ea, dacă doriţi să aveţi realizări mari în viaţă”, a spus Ana Pop în faţa numerosului auditoriu prezent la manifestare.

Poetul Lucian Munteanu a subliniat valoarea lirică a versurilor Mihaelei, domnia sa fiind unul dintre primii susţinători ai poetei, încă de la debutul literar. Alături de Mihaela a fost prezentă şi familia sa din localitatea Iclod, iar în final poeta a oferit primarului comunei un cadou simbolic constând într-un sonet dedicat „Primarului gospodar”, precum şi câte un exemplar din cărţile publicate.

Spectacolul a fost prezentat de Marinela Zegrean Istici, oaspete de onoare al manifestărilor, care a interpretat şi câteva melodii îndrăgite, aplaudate de publicul numeros.

Szekely Csaba

iclod spectacol sarbatoarea toamnei

foto: Facebook

 

sus(6)jos(2)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon laborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon taxi gherla telefon

Lasă un răspuns