hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata mariflor sofer angajare locuri de munca gherla dej cluj

liceu ana ipatescu gherla dragobete

Spectacol de Dragobete la liceul Ana Ipătescu – FOTO

Sub genericul „Dragostea nu moare niciodată”, pe scena sălii festive a liceului Ana Ipătescu din Gherla s-a desfășurat vineri, 22 februarie, un spectacol dedicat celui mai nobil sentiment uman, Iubirea.

Și cum nimeni alții decât tinerii nu pot exprima mai pur și mai întreg acest crâmpei divin, un grup de elevi ai școlii, coordonați de profesori de la catedră de limba română și engleză, au purtat timp de o ora spectatorii în universul imaculat, dar tumultuos, al eternului  îndrăgostit trubadur prin lume. Astfel, tinerii noștri ne-au luat într-o călătorie rejuvenantă, pornind de la tradițiile autohtone, pe aripile muzicii, până la artă cinematografică și teatru.

Uvertura a fost făcută de elevul Gabor Andrei, care a introdus auditoriul în fascinantă lume a cântecului închinat iubirii.

Elevele Maia Mureșan și Mișca Iulia din clasa a VII-a A au prezentat într o incursiune inedită semnificația sărbătorii populare a Dragobetelui. De pe meleagurile  străvechi românești, publicul a fost dus spre tărâmul iubirii shakespeariene în romanticul și miticul oraș Verona – scena celei mai legendare idile din întreagă literatură universală a frumoșilor îndrăgostiți, Romeo Montegue și Julieta Capulet. Am vizitat pe rând, casă Julietei, de la celebrul balcon până la faimosul mormânt atribuit acesteia.

galerie foto: imagini de la activitate

galerie foto gherla

Momente magice au oferit elevele Kegyes Izabela și Hruban Alma, prin intermediul fragmentelor sugestive ale celor mai bune ecranizări inspirate din drama shakespeariană.

Și, pentru că vraja eternei iubiri să pătrundă mai adânc în suflete și minți, celebra scenă a balconului din piesă lui William Shakespeare – Romeo și Julieta, prins viață în interpretarea textului original în limna engleză a unor talentați elevi ai claselor a VIII-a A și VII A, Hruban Marcu, Nicoleta Păcurariu – protagoniștii principali, Costea Miriam, Costea Alisa, Oros Andreea, Alexandra Păcurariu, Țibre Dragoș, Mălinaș Adrian, Dan Dario, Florean Mihai. La finalul piesei, Julieta noastră a interpretat cu talent și măiestrie vocală  slagarul iubirii de pe Titanic – „My heart will go on”.

Semnează regia  din spatele cortinei, prof. limba engleză Buju Eliza, prof. limba română Adriana Rus, Ioana Dumitrescu, Mihaela Mureșan.

sus(10)jos(2)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns